Odlučili smo da sa vama podelimo najbolje trikove i tajne svetskih majstora uz pomoć kojih i vi možete imati fotke poput svetskih i poznatih zvezda.

Koristite matirane teksture

Nikako nemojte stavljati pudere sa šljokicama i bilo kakvim sjajem. Ako na fotkama želite izbeći sjajno i masno lice, koristite matirane pudere u nijansama sličnima vašem tenu. U suprotnom ćete na fotkama izgledati neprirodno i neprikladno.

Pazite na osvetljenje tokom šminkanja

Šminkajte se, ako je moguće, pod prirodnim svetlom jer bi svetla u kupaonici mogla smanjiti intenzitet šminke. Nažalost, većina devojaka nema pravo šminkersko svetlo pa ne zna koliko šminke treba naneti, a da ne pretera. Zato sledeći put, kada budete mislile da ste super izgledale kada ste izašle iz stana, a na fotkama vidite da vaša šminka izgleda potpuno drugačije, setite se dobrog saveta o svetlu.

Prekrijte podočnjake

Većina devojaka pokušava da prekrije podočnjake s korektorom što se i preporučuje za dnevni look, ali kada želite da tamne podočnjake sakrijete od fotoaparata, treba da koristite iluminator. Puno iluminatora. Koliko god vam se činilo da je to preterivanje, verujte nam, na fotkama će podočnjaci potpuno nestati zbog blica na kameri.

Crna olovka i crna maskara

Većina sminkera preporučuje stavljanje crne olovke i crne maskare. Ako inače koristite smeđu ili sivu olovku, zamenite je običnom crnom olovkom. Crna olovka će stvoriti bolji kontrast, a osim toga, vizualno će otvoriti i vaše oči.

Nastavak na sledećoj strani...