Bez obzira na to koliko se inače šminkate ili kakvo venčanje planirate, svim mlada jedno je zajedničko - sve žele da im taj dan mejkap bude besprekoran. Evo deset grešaka koje svakako morate izbeći ako ne želite dodatan stres s neuspelom šminkom na najvažnijem danu.

1. Ne razmišljate o mejkapu dovoljno rano

Iako možda mislite kako vam u celokupnom svadbenom planiranju mejkap zahteva najmanje vremena za razmišljanje, u zabludi ste jer njega morate početi planirati čim odaberete haljinu. Kada imate venčanicu, onda znate i temu cele svadbe i njoj prilagodite i mejkap te u glavi sve stavite zajedno kako bi videli kako će to sve izgledati u celini.

2. Preskočili ste probno šminkanje

Nikako ne smete izbeći probno šminkanje. Zakažite ga nekoliko meseci pre venčanja kako bi bili sigurni da je taj look baš onaj koji želite. Imajte potpuno isplaniran celokupni mejkap i da ga izložite šminkerki. Najbolje bi bilo da dođete s fotografijama kako bi joj sve bilo potpuno jasno. Nakon što ste obavili probno šminkanje dobro se pogledajte pod svim mogućim osvetljenima kako bi bili sigurni da u svim uglovima izgledate onako kako želite.

3. Idete na kozmetičke tretmane pre venčanja

Ovde pričamo o agresivnim tretmanima te tamnjenju kože ili izbeljivanju zubi. Na takve tretmane nemojte ići nekoliko nedelja pre svadbe jer uvek nešto može poći po zlu pa je bolje da izbegnete neprijatno crvenilo i prištiće.

4. Isprobavate nešto novo

Naravno, svi želimo zablistati na dan svadbe, ali to nije trenutak za eksperimentisanje s mejkapom koji do sada niste isprobali i ne znate hoće li vam stajati. Držite se onoga za što znate da vam stoji kako ne bi bilo neprijatnih iznenađenja.

5. Preteški mejkap

Iako je logično da će svadbeni mejkap biti teži nego onaj za svaki dan, morate paziti da osoba koja vas šminka, šminkerka ne pretera s količinom i brojem proizvoda kako ne bi izgledali kao da imate masku i kako bi vas mladoženja ipak prepoznao. Kao što smo gore već spomenuli, svakako jasno naglasite kakav look želite postići kako ne bi bilo zabune u razumevanju sa šminkerkom.

Nastavak vas čeka na sledećoj strani...