Svim damama se bar jednom desilo da produže svoj beauty sleep i time skrate vreme planirano za vec uvežbanu mejkap rutinu. Svaka od nas ima sopstvene tehnike šminkanja, koje može potrajati i satima. Šta raditi kada smo u “škripcu sa vremenom” i moramo da ubrzamo naše ulepšavanje? 

Mi vam donosimo nekoliko trikova  i saveta kako da svoj dan započnete besprekornom šminkom, uz minimum truda!

1. Čišćenje, čišćenje, čišćenje!

Ovo ste verovatno već znale, ali mi ćemo ipak ponoviti : čisto lice je osnova dobrog mejkapa! Očišćena koža je, verovale ili ne, pola posla! Šminka naneta na neočišćeno lice je loša kako po izgled, tako i po zdravlje kože. Zato temeljno očistite lice pred spavanje i nanesite omiljenu hidrantnu kremu. Ujutru je dovoljno samo da se umijete i vaše lice je spremno za šminku!

2. Obrve kao prioritet

Svoju pažnju najpre usmerite ka obrvama. Obrve su “kruna” lica, i ukoliko njih doterate, već ste prešle većinu puta do savršenog, a brzog mejkapa. Raščesljajte ih, popunite ih olovkom u odgovarajućoj nijansi, i istaknite korektorom ispod i iznad njih.

3. Korektor za ujednačen ten

Ubrzajte šminkanje nanoseći samo korektor na “kritična” područja. Utapkajte ga na podočnjake i bubuljice. Budite sigurne da ste izaberale korektor koji odgovara vašoj boji kože kako biste postigli ujednačen ten.

4. Odmorno lice

Sakrijte umor hajlajterom. Samo ga u laganom sloju nanesite na jagodice, sredinu nosa i unutrašnje uglove očiju, i vaša koža će delovati sveža, blistava i odmorna.

Nastavak na sledećoj strani...