Svako ima bar nekoliko beauty saveta koje uvek rado deli s drugima.

I dok su neki od njih zaista korisni, drugi su jednostavno besmisleni i ludi. Osim ako niste imali u planu da okolo šetate sa spaljenim trepavicama i bez obrva, ovih pet beauty saveta zaboravite odmah, jer će vam samo naneti štetu...

# Isrctajte usne olovkom koja je nijansu tamnija od vašeg ruža

U to koliko je ovaj savet loš, sigurno ste se uverile kada ste ga prvi put primenile. Ako još niste, onda se nemojte ni trudite, jer će vam usne izgledati kao da su iz crtaća. Olovka za usne trebala bi biti iste nijanse kao i ruž koji nosite, jer će jedino tako biti neprimetna, što joj je i glavna svrha.

10 najlepših belih haljina za leto >>> https://goo.gl/TctvDl

Posted by Cosmopolitan Srbija on Tuesday, May 16, 2017

# Obrijte i nacrtajte obrve

Želite li lepo oblikovane obrve, danas za to imate više opcija nego ikad pre. Od microbladinga, do make-up proizvoda za samostalno oblikovanje, postoji niz boljih načina da postignete željeni oblik obrva, bez da ih potpuno obrijete. A sećate li se ranih 2000-ih, onda ste sigurno već i same svesne koliko je to loša ideja.

# Zagrejte uvijač za trepavice fenom za kosu

U teoriji ovo možda i ne zvuči kao toliko loša ideja, ali ko god ju je isprobao u praksi svestan je koliko je opasno služiti se pregrijanim proizvodima u tolikoj blizini očiju. Takođe, isto kao što pegla i uvijač mogu oštetiti kosu, tako i zbog velike temperature možete ostati bez trepavica, a to sigurno ne želite reskirati.

# Masnoj koži nije potrebna hidratacija

Jedan od najvećih mitova u nezi kože je da ljudima s masnom kožom ne treba hidratantna krema. Štaviše, u nedostatku hidratacije uljne žlezde počinju lučiti još više masnoće, što je itekako vidljivo na koži. Redovna hidratacija treba biti osnovni korak u svačijoj dnevnoj nezi, bez obzira na tip kože.

# Kosu uvek šamponirajte dvaput

Za ovaj old-school trik verovatno ste čule od mame ili bake, a mogle ste ga i pročitati na pakovanju mnogih šampona za kosu. No, istina je da ovo nema apsolutno nikakvog smisla i ko uopšte ima vremena da pere kosu dvaput?! Takođe, ako kosu budete šamponirali više od jednom, kosa će se puno brže sušiti i moraćete češće posećivati frizera.

Izvor: index.hr