Trudite se da spavate 8 sati, koristite skupe preparate, zdravo se hranite, pijete tako puno vode – i ponovo se budite sa tamnim kolutovima ispod očiju? Problem sa kojim se redovno susreće svaka druga žena, ali verujte nam da se rešenje krije u samo jednom sastojku!

Zapravo je sve što vam treba biljka koja je uvek tu, u vašem frižideru – peršun!

Peršun je poznat kao sastojak koji regeneriše kožu i izbeljuje je. Zato se preporučuje u borbi protiv crvenila kože, iritacije i otoka, ali i kao preventiva za pojavu bora. No, ono u čemu je najbolji – jeste u tretiranju osetljivog područja oko oči i otklanjaju podočnjaka.

Blagotvorna svojstva peršuna poznavali su još stari Grci Rimljani. Peršunov list bogat je vitaminima i mineralima, a njegov sok sadrži eterična ulja sa visokim sadržajem kalijuma i mangana.

Dakle, ako kuburite sa podočnjacima, domaći losion od peršuna rešiće sve vaše probleme. A, jednostavan je i praktičan za upotrebu!

Potrebni sastojci:

  • šaka peršuna
  • 2 pamučna tufera
  • drvena kašika
  • posuda za mešanje
  • kašika tople vode (ili jogurta)

Priprema:

Iseckajte peršun što sitnije, ubacite ga u činiju, a zatim ga izdrobite drvenom kašikom, kako bi pustio sok.

Prelijte preko peršuna malo tople vode (ili jogurta, ako želite kremastiju masu), istovremeno mešajući kašikom smesu. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi, a potom tufere umočite u dobijenu masu. Stavite ih tako natopljene ispod očiju i lezite 10 minuta!

Postupak ponavljajte dva puta nedeljno i rezultati bi ubrzo trebalo da budu tu!