# Učinite senku dugotrajnijom

Pre nanošenja senke, kapke osenčite olovkom za oči u boji senke koju planirate da stavite, kaže poznati šminker Ser Džon. Njena voskasta baza „zaključaće“ senku i plus - intenzivirati boju.

# Oživite osušenu maskaru

Dodajte pet kapi slanog fiziološkog rastvora (ili tečnosti za kontaktna sočiva), promućkajte, a zatim 30 sekundi zagrevajte bočicu maskare fenom kako bi se sastojci sjedinili.

# Izbegnite mrlje od laka

Pre skidanja laka (naročito tamnog) premažite nokte uljem za zanoktice. Ovo će stvoriti zaštitnu barijeru koja će sprečiti da lak ofarba zanoktice i kožu oko nokta, kaže poznata manikirka Mišel Saunders.

PROČITAJTE I... Trik koji ćete obožavati: Kako da savršeno lakirate nokte

# Napravite svoju nijansu ruža

Odlična vest za vašu fioku sa make upom koji više ne koristite - senka za oči + vazelin = savršen DIY karmin! Izdrobite malo senke u željenoj boji, dodajte vazelin i promešajte.

# Postignite uredan smoky eyes

Pre nego što počnete šminkanje, na predeo ispod oka zalepite tupfere (masku) za tretman podočnjaka. Oni će uhvatiti svaku mrvicu senke koja padne tokom šminkanja, a ujedno će hidrirati kožu i smanjiti nadutost podočnjaka.

# Pojačajte volumen usana

Imate kremu za predeo oko očiju? Onda imate i sredstvo za povećanje punoće usana. Ove kreme uglavnom sadrže hijaluronsku kiselinu koja je neverovatno moćna kada je u pitanju popunjavanje finih linijica oko očiju... ali i povećanje usana!

PROČITAJTE I... Francuski trik: Kako da imate pune usne poput Brižit Bardo

# Povećajte gustinu kose

„Keratinski puder za kosu“ je prah specijalno dizajniran da se „hvata“ za vlasi pa ga zbog toga mnogi frizeri koriste da povećaju volumen tanke kose, ali i da prekriju nedostatke u vidu neravnomernog rasta na pojedinim delovima temena. Nanesite ga na mesta gde vam kosa slabije raste (to su uglavnom zalisci) pa ga mekanom četkom za puder rasporedite po temenu.

# Napravite opuštene talase u kosi za 60 sekundi

Ispletite četiri obične pletenice (dve napred, dve pozadi), a zatim preko njih pređite presom za kosu. Kada se kosa ohladi, raspletite pletenice, poprskajte slani sprej za kosu i razbarušite je prstima.

# Osenčite lice

„Podignite“ jagodice pomoću nude rumenila (ne bronzera!) nekoliko nijansi tamnijim od svog tena. Za razliku od bronzera, nude rumenilo nema narandžasti podton i stvara uverljiviju iluziju dubine, pa konture i ten deluju prirodnije.

# Uštedite na papirnim maskama za lice

Nakon što izvadite papirnu masku iz kesice, preostali sadržaj (serum) prespite u kesicu sa zatvaračem. Stavite masku na čistu kožu, a zatim je nakon završenog tretmana prebacite u kesicu i sačuvajte u frižideru za sledeći put. (Iskoristite je u roku od nedelju dana.)

# Skinite sami ekstenzije sa trepavica

Napunite posudu vrućom vodom, a zatim se nagnite iznad nje i prekrijte glavu peškirom. Para će omekšati lepak pa ćete lako ukloniti ekstenzije.

PROČITAJTE I... 12 beauty trendova za proleće 2016.

# Očistite make up četku u sekundi

Zaboravite specijalna sredstva za čišćenje - jednom nedeljno „zaronite“ svoj pribor za šminkanje u činiju mlake vode u koju ste prethodno stavili antibakterijski sapun. Isperite četke hladnom vodom i položite ih na ivicu stola tako da ga dlačice ne dotiču (kako bi mogle da se osuše).

# Rumenilo pre pudera

Ako želite da izbegnete prenaglašene obraze, nanesite rumenilo na čistu kožu, a zatim preko njega puder. Tako ćete postići suptilan sjaj i blago rumenilo, kaže make up artist Viktor Kembelin.

# Poslušne ukosnice

Pre nego što ih zakačite u kosu, naprskajte ih većom količinom laka za kosu. Tako one neće kliziti, a vaša frizura će duže biti na svom mestu.

Izvor: Cosmopolitan