Ako su oči ogledalo duše, onda su obrve ništa manje važni okviri tog ogledala. S obzirom na važnost očiju, naravno da želimo da se one maksimalno i najbolje naglase - a prvi korak je savršen oblik!

Činjenica je da većina žena ne zna da odabere oblik obrva koji najbolje pristaje njenom licu i zato je dobro da potraže pomoć stručnjaka u salonima lepote ili još bolje kod profesionalnih vizažista koje taj posao rade najbolje.

Uz nekoliko glavnih saveta za dobar oblik obrva važna je i kvalitetna pinceta stoga neka vam ne bude teško da odvojite novac za profesionalnu pincetu...

Spustite tu pincetu

Većina žena trči po pincetu svaki put kad vidi neku dlačicu, ali osim ako je baš jako daleko od mesta gde su vaše obrve, ostavite je - jer će vam možda baš ona trebati za savršen oblik obrva. Znamo, trenutno vam ta jedna dlačica jako smeta, ali ako je počupate, možda će vam baš na tom mestu nastati neželjena rupa.

PROČITAJTE I... Kako da šminkom naglasite svoj seksipil

Redovno čupajte, ali ipak ne prečesto

S obzirom na to da nemaju vremena, neke žene obrve čupaju preretko, recimo jednom mesečno pa dolaze do problema jer im se potpuno gubi oblik koji su imale, a druge pak čupaju obrve svaki dan i tako dolazi do prečupavanja, odnosno onih ružnih pretankih obrva. Održavanje obrva nije svakodnevna aktivnost i nema smisla da to radite na brzaka. Kada imate 10-15 minuta vremena, sedite pored prozora i počupajte obrve koje su vam van vašeg oblika. Ako vam se oblik izgubio, kroz nekoliko jednostavnih koraka ponovno ga uspostavite.

Ne zaboravite na šminku

Iako verovatno nikada ne razmišljate o tome kada čupate obrve, ali postoji i šminka koja vam može pomoći da dođete do savršenih obrva! Šminka za obrve nešto je što bi žene trebale koristi svakodnevno - malo senke za obrve na strateška mesta i vaše obrve će biti kao kod holivudskih zvezda. Naravno, jako je bitno da sledite prirodnu boju svojih obrva, a stručnjaci preporučuju da koristite dve nijanse svetliju senku za vaše obrve. Ukoliko imate duže dlačice, uz senku koristite i olovku.

Pažljivo odredite svoj oblik

Ako obrve sređujete sami, budite sigurni da vaše obrve komplimentiraju obliku vašeg lica. Za srcoliko lice preporučuju se okrugle obrve (primer Ris Viderspun). Za četvrtasta lica (Salma Hajek) napravite luk malo dalje, ne na sredini obrve već prema kraju. Kod ovalnog lica dobar luk takođe je vrlo važan plus kod njih je i jako važno da obrve nisu preblizu jedna drugoj tako da otvaraju lice i ne čine ga još okruglijim.

Izvor: wall.hr