Svi znamo koliko brijanje može biti dosadno, nekako se čini kao da se u trenutku vraćaju nazad taman kada ste ih ukolonili. Za većinu je to borba na dnevnom nivou i većina žena bi volela kada to ne bi morala da radi svakoga dana. Verovali ili ne, postoje ipak načini na koje možete produžiti glatkoću kože nakon brijanja.

Piling

Pre nego što uzmete brijač u ruke, iskoristite vaš omiljeni piling za telo. Piling otklanja mrtve ćelije kože, ali i takođe dlačice koje su se slepile za kožu podiže i na taj način omogućava lakše brijanje i smanjuje mogućnost od urastanja. 

Koristite dobar brijač

Kada je reč o izboru brijača, koristite onaj koji je najbolji za vaš tip kože. Na primer, ako imate suvu kožu, birajte brijače koji imaju hidratantnu traku iznad žileta. Detaljno brijanje je važno, jer što je brijač bliži koži, vaša koža će biti glatka duže vremena. Takođe, birajte brijače sa više žileta.

Počnite odozdo

Počnite brijanje od skočnih zglobova skroz do gore, u suprotnom smeru rasta dlačica. Ovo je još jedna taktika koja će vam pružiti detaljno brijanje i kupiti dodatno vreme pre nego što se nove pojave.

Koristite hidratantni losion nakon brijanja

Kada izađete iz tuša, nanesite losion dok vam je koža još pomalo vlažna. To će održati vašu kožu glatkom, a vaše dlačice mekšim.