Svi znamo koliko je kovrdžava kosa kompleksija za održavanje od ravne. Četka nije njen najbolji prijatelj, dodaci za kosu mogu biti velika pretnja da je umrse i potrebno joj  je mnogo više balzama. Ovaj tip kose je prirodno isušeniji od ostalih, pa je potrebno koristiti odgovarajuće preparate i pakovanja koji su namenjeni da održe vlažnost i mekoću. Kovrdžavu kosu je potrebno češće šišati da bi bila zdrava i bujna zbog krajeva koji su često suvi i pucaju.

Kovrdže, ukoliko su uredne i definisane, uvek izgledaju zanosno, a ukoliko žurite na posao ili u grad, uvek možete pokupiti nekoliko lokni šnalicama na potiljku ili sa strane i dobiti elegantnu frizuru.

Profesionalni frizeri su rekli da je previše čista kosa mnogo teža za održavanje od one koja je oprana dan pre, za razliku od ravne koja je najlepša uvek kada je tek oprana.

Eksperti su odgovorili kako da na tri jednostavna načina učinite da vaša kosa ima mnogo više boljih dana nego loših.

1. Potrudite se da je ne perete previše često, samo da je isperete vodom i stavite balzam.

2. Sea spray daje kosi teksturu zbog čega ju je lakše obuzdati. Sea spray proizvodi nisu dostpuni u Srbiji, ali evo kako možete i same da ga napravite – pomešajte morsku so, balzam, esencijalno ulje i vodu et voilà.

3. Koristite difuzer kako bi uspele da oblikujete vaše kovrdže baš onako kako želite, jer on za razliku kada sušite kosu samo fenom ima koncentraciju toplote koja pomaže vašoj kosi da je bolje osušite, ne da je raspršuje.