Kada nokti počnu da se listaju u pucaju, može biti zaista teško vratiti im čvrstinu i sjaj. Preparati za jačanje svakako pomažu i predlažemo da nabavite neki od brojnih u ponudi, ali je verovatno da to neće biti dovoljno da rešite problem.

Primenite ova četiri jednostavna saveta kako  biste ubrzali oporavak noktiju koji su upali u lošu fazu!

Hidratacija

Mislimo na hidrataciju iznutra, odnosno pijenje vode! Već znate da ispijanje dovoljnih količina vode doprinosi boljem zdravlju i vitkosti, ali to utiče i na kvalitet vaših noktiju. Ako vam je izgovor da zaboravljate na vodu – skinite neku od aplikacija koje vas podsećaju u jednakim intervalima.

Unosite dovoljno proteina

Za nokte su posebno dobri proteini iz povrća, koje možete pronaći u pasulju, sočivu, soji i td… Jedna porcija nedeljno, doprineće vraćanju sjaja vašim noktima.

Negujte ih

Osim korišćenja tretmana za jačanje, važno je da nokte i zanoktice negujete hidrantnim kremama. Jednom dnevno utrljajte kremu na bazi vitamina E i pantenola.

Odmorite se od laka

Povremeno je dobro odmoriti nokte od laka. Ako ste ga nosili cele nedelje, napravite pauzu bar dva-tri dana, tokom kojih ćete intenzivno negovati nokte hranljivim kremama.