Sudeći prema novoj studiji, tetovirane obrve su najveća greška koju žena može napraviti. Zapravo one se nalaze na prvom mestu najvećih greški, odmah ispred razlike od pudera na licu i vratu. 

- Tanke obrve, bez obzira na to kakvo lice imate, izgledaju svima neprijatno – navodi Kristi. – Punije obrve savršeno oblikuju vaše lice i oči i pomažu da umanjite podočnjake i ostale nepravilnosti na licu koje vas možda brinu. 

Kako biste postigli izgled debljih obrva, Kristi predlaže da krenete na rehabilitaciju obrva. Tokom ove rehabilitacije ostavite svoje obrve na miru šest meseci, a sređujte ih pomalo na svakih šest nedelja (nikako na dve). Ovo im daje priliku da izrastu i uspostave ciklus rasta, tako dajući izgled celine kao rezultat. 

Kako biste podebljali svoje obrve u međuvremenu, Strečerova predlaže sledeće korake: 

1. Koristite olovku sa finim vrhom, koja je u istoj boji kao i vaše obrve. Precizan vrh pomoći će vam da stvorite prirodniji izgled.

2. Neka vaše obrve budu uverljivije tako što ćete preko njih preći puderom za obrve koji je za nijansu svetliji od boje vaših obrva. Puder će ublažiti grube linije olovke i pomoći u dobijanju multi-dimenzionalnog izgleda. Kao rezultat dobićete prirodan izgled obrva koje nisu previše tamne. 

Niste sigurni gde da počnete sa crtanjem obrva kada ih previše počupate? Postavite olovku vertikalno sa strane nosa (gde vaše obrve i počinju). Nakrivite olovku, ostavljajući kraj na nosu, a onda kada prođete zenicu stižete do mesta gde bi trebao da se nalazi luk vaših obrva. Prevucite olovku od nosa do spoljnog ćoška oka, jer je to mesto gde bi vaše obrve trebalo da se završavaju.