Reč je o aplikaciji koja imitira jednokratan fotoaparat poput onog kakvog ste mogli da nabavite 1998. godine. Baš zato fotografije koje su napravljene uz pomoć kamere u aplikaciji nose oznaku datuma s tom godinom, koji se doduše može namestiti i tako da prikazuje datum kada su fotografije zaista nastale.

Ali, čak i kada preko njih jasno piše 2018, fotografije imaju skroz retro feel: crvenkasti filter, pojačana saturacija, mrljice nalik sitnoj prašini i pruge preko fotografija u duginim bojama, kao rezultat odbijanja svetlosti od površine onog što fotografišete.

Efekt se ne može primeniti na fotografije koje već imate u svom smartphone uređaju, već ih morate fotografisati s aplikacijom koja izgleda kao da držite pravi fotoapart u rukama. Osim što će fotografije koje ulovite uz pomoć kamere u aplikaciji imati old school efekat, baš kao da koristite jednokratni analogni fotoaparat ne znate kako će fotografije ispasti.

Ali, barem se ne morate nositi s tim da razvijate film već one koje su ispale onako kako ste hteli možete u dva klika sačuvati u svoj camera roll. Dobre vesti su da je aplikacija uz pomoć koje fotografije izgledaju vibrantno besplatna, a dostupna je za korisnike iPhone i Android uređaja. U nastavku možete pogledati Insta-worthy fotografije snimljene putem aplikacije Huji koje deluju kao uspomene na prošla vremena, a influenserke su ih napravile u protekla dva meseca.

Kamil Karije

Kim Kardašijan

Jasmin Sanders

Selena Gomez

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on Mar 30, 2018 at 12:23pm PDT

Izvor: buro247.hr