Šta je to što te podiže kad se suočiš sa naizgled nerešivim problemima? Da li moramo da budemo ispunjeni u svim aspektima života da bismo bili srećni?

OK, sigurna sam da je ovo previše pitanja, ali sam još sigurnija da tačan odgovor nikada nećete naći. Ovde ne postoji pravi i pogrešan odgovor, pravo je ono što mi prepoznajemo kao takvo. Kažu da kada čovek uspe u svim segmentima, život više nije tako zanimljiv. Nemaš ka čemu da težiš ako ostvariš sve snove. Ili se to oni nesrećni tako teše? Ne znam.

Ono što znam je da je sreća zaista u nama. Neko može imati sve, a da toga ne bude svestan. I najlepši trenuci mogu proći neprimećeno mimo nas, ako ih ne sagledamo sa prave strane. Poenta je prepoznati tu stranu. Čarls Dikens je napisao „Prave boje su pune preliva, i da bi se sagledale potrebno je bistro oko i vedar pogled“.

Da bismo obojili svoj život pravim bojama, treba prvo da se pozabavimo sa onim preprekama koje nas koče, i da krenemo nepokolebljivo ka menjanju onog što je u našoj moći. Nikome stvari nisu date same po sebi, iako se nekad čini da je nekome srećna zvezda više naklonjena. Moramo jako želeti i grabiti ka zacrtanim ciljevima. Jer to nas i čini ljudima, mi možemo da sledimo naše snove. Za početak možemo da nabacimo osmeh na lice i krenemo hrabro u svoj život, on ume nekad da nas razočara, ali je vredan življenja.