Budim se i shvatam da me nije probudio sat na mobilnom telefonu već cvrtkut ptica iz moje bašte. Protežem se kao mačka u krevetu i shvatam da me promena vremena ubija. Odlučujem da ne budem kritična i da promenu zimskog u letnje vreme prihvatim kao nešto što je izvan mog uticaja. Umesto da se i dalje durim zbog promene vremena odlučujem da popijem prvu jutarnju kafu i čujem vesti na lokalnom TV programu. 

Voditeljka programa je obučena u narandzastu haljinu koja je zove „etui“  ili futrola haljina. Kratki rukavi, ovalni izrez sa finim dekolteom. Haljina prati liniju tela i dužine je nešto preko kolena. Voditeljka programa izgleda veoma dostojanstveno i elegantno. Ima veoma lepe minđuše sa biserima i veoma je diskretno našminkana. 

Svatam da tim detaljnim opisom voditelja Švajcarskog jutarnjeg programa možda potenciram razliku izmedju Beogradskog jutarnjeg programa i Švajcarskog jer ponekad pogledam i jedan i drugi. Opet sam pomalo cinična i sve mislim da je to zbog toga sto sam rano ustala... Žao mi je što naši voditelji ne pogledaju ponekada i neki strani program i vide kako izgledaju voditelji na Nemačkom, Engleskom ili bilo kom evropskom TV centru. Naše voditeljke me podsećaju na Turske pevačice, po mom mišljenju  neukusnim frizurama, natapiranim ili ispeglanim. Veoma neukusno i za jutarnji program neprikladno obučene, sa večernjom šminkom i visećim minđusama i cipelama koje u ostalom civilizovanom svetu nose devojke koje se bave drugom vrstom zanimanja – na primer manekenkenstvom! 

Moguće je da sene slažete sa mnom jer stil i ukus su stvari ličnog izbora, ali nikako ne možete da me ubedite da je još jedna pojava na našoj televiziji dobar razvojni primer za nove i stare generacije. Rijaliti šou, farme i mnogi drugi rijaliti programi kojima vladaju ljudi koji na žalost ne predstavljaju elitu našeg društva.  

Svako ima pravo da gleda program koji voli. Nažalost u našem društvu su finansijske situacije naših građana različite i ne omogućavaju im redovne odlaske u pozorište  ili koncerte, pa su mnogi usmereni na televiziju i programe koji im se nude. Tako na žalost svih a naročito mladih generacija trendove nam diktiraju oni iz najnizih intelektualnih i kognitivih slojeva. 

Ipak, stil i ukus su stvari ličnog izbora i svako ima pravo da pritisne dugme na daljinskom upravljaču, kada urednici nasih programa preteraju... Na sreću vreme je divno, uzmite dobru knjigu, pozovite prijatelja i izadjite u prirodu ... to će vas oplemeniti i proširiti vidike i dati možda nove poglede na život i svet, i možda i novu srećniju budućnost!