Nisam sigurna da li je ovo tako zato što sam ja zaposlena majka, supruga i radim već više godina u velikoj korporaciji. Radno vreme, zvanično osam sati, nezvanicno ponekad i deset ili dvanaest sati dnevno! Ma nekako preguram 4 dana a kada dodje petak … potrebna mi je velika motivacija da ga odradim i da ga privedem kraju.

Pokušavam da primenim sve ono što sam naučila na kursevima o psihologiji rada, i primenjujem na sebi sve ono što praktikujem na coachinguali jednostavno kada sam sama u pitanju problem je i emocionalna ”biliskost sa klijentom“pa ne znam ni sama koliko sam uspešna. 

U suštini, petak je i treba mi mnogo više šminke nego ostalih dana. Kao svaka pametnica i ja imam teoriju o tome kako da preživim petak. 

Kao prvo, pokušavam da pomerim sve sastanke za posle 9 sati. Veoma sam uspešna u tome! 

Ustajem i pokušavam da ispunim sebi bar po neku željicu. Kafu pijem isključivo u krevetu i iz svoje najomiljenije šolje. Pažljivo biram odelo i stavljam u kosu nekoliko viklera. Potrudim se da drugu kafu popijem sa mamom. Sama pomisao da joj ispunim želju , pogledam jutranje vesti sa njom mi daje izvanredan osećaj da sam dobrica! 

Kao devojka sa sidromom dobre devojke, kafa sa mamom me ispunjava srećom i zadovoljstvom već od ranog jutra!

PROČITAJTE I... Važne odluke - Kako ih doneti ?

Sledeci korak je izabrati odeću u kojoj se osećamo moćno i zadovoljno. Bez obzira što smo izdržale na štiklama predhodna 4 dana možda možemo da uzmemo najomiljenije i moćne koje će nam omogućiti da na sve oko sebe gledamo sa distance i sa visine! Moj izbor za petak Kristijan Labutan sa crvenim  đonovima! 

U kolima na putu do posla slušam samo najomiljeniju muziku i pevam glasno da ne bih bila svesna koliko pogrešno, ali sam puna energije i adrenalina. Pogledam na sat i shvatim da je dan prošao i da me deli do kraja radne nedelje još samo nekoliko sati. 

Petkom izbegavam poslovne ručkove i srećem se samo sa prijateljicama. Odlazimo u omiljene restorane u kojima se služi riba, suši i lagana hrana. Posle takvog ručka gde se osećam više gladna nego sitia veoma sam ponosna na poluprazni stomak i sa lakoćom i bez dremke ulazim u petak popodne! 

Pokušavam da odradim sve ono što se nalazi na “To do “ listi do najkasnije pola 5 i vikend počinjem susretima sa prijateljima i partnerom. Aperitiv je najbolji start za vikend. 

Potrudim se da isplaniram vikend lepo i ispunim ga malim i velikim zadovoljstvima, onako kako volim. Ja obožavam da kuvam za prijatelje i porodicu, da odem u muzej i da se družim u prirodi. 

Najlepše od svega je ipak razmišljanje petkom  popodne da je pred nama više od dva dana koje ćemo ispuniti svim onim malim sitnicama koje smo propustili od ponedeljka do četvrtka. 

I još da dodam, ovo je naravno plan i teorija a ponekad sve ispadne sasvim drugačije i u ponedeljak odlazim na posao frustrirana, neispavana i nezadovoljna, ali o tome drugi put i naravno za samo 4 dana je ponovo petak koji mi daje novu šansu da napunim baterije.