- Počinjem da idem u fitnes
- Počinjem da učim novi jezik
- Počinjem da držim dijetu
- Počinjem da…
- I prestajem sa pušenjem
- U novoj godini počinjem više da čitam i manje da gledam televiziju
- Počeću da štedim
- Biću ljubaznija prema porodici

Jao, moje liste su svake godine sve duže i sve ambicioznije, već postajem malodušna od 5. januara kad shvatim da sam sebi postavila ciljeve koje nikako necu moći da ostvarim. Da li se i vama to dešava?

Tako počnem sa dijetom već od 3. januara i nekako doguram do 6. a onda shvatim da je božićno prasence neodoljivo i da me ruska salata ispunjava srećom.  Ma baš me briga da li je to neka vrsta psihološke poremećenosti, ja volim hranu, a najviše volim da jedem u društvu i uz televiziju za praznike.

Sedim tako već  1. januara  u podne uz Novogodišnji  koncert iz Beča i grickam duvan čvarke onako komotno u pidžami, a maskara se malo razmazala jer nisam stigla da je skinem posle dočeka Nove godine i shatam da Radecki  Marš meni mnogo više prija uz proju i sir nego uz čaj.

Možda je to zbog moje balkanske genetike. Ja mislim da je u stvari kombinacija balkanske genetike i slovenske duše kriva što smo takvi kakvi smo.   
Ma imam ja prijateljice iz celog sveta , i shvatam da i one imaju slične probleme…

Na primer Nicol, rešila da u novoj godini ide na džoging 3 puta nedljno i vidim, treća nedejla a ona ide i dalje i pitam se kako to da ona može a ja ne.  A onda mi u tenutku iskrenosti prizna da je već posle dve ndelje skratilia krug i da obavezno svrati na kapućino i korasan u obližnju kafeteriju.

Zato sam ja za ovu godinu odlučila da sebi postavim ciljeve koji možda nisu lakše ostvarljivi, ali se nadam da ću imati bolju motivaciju u ostvarivanjiu i da ću biti srećnija ako ih ostvarim.

Moji ciljevi za 2013:

- Radiću malo manje i počeću već od marta da tražim povišicu plate.
- Započeću svako jutro kafom u krevetu i to će mi ulepšati svaki dan.
- Umesto gledanja televizije do kraja 2013. ću naučiti 50 reči kineskog (pa to je samo skoro 1 reč nedeljno)
- Svake nedelje ću pozvati po jednog prijatelja na 15 minuta.
- Jednom nedeljno ću organizovati sajber kafu na skajpu za moje prijateljice koje žive daleko od mene i družićemo  se preko skajpa.
- Nabaviću knjigu koja će mi pomoći da ne zapadnem u depresiju ako dodam 2 kilograma posle novogodišnjih praznika.
- Kupiću seksi veš i tako usrećiti muža svaki put kada ne stignem da skuvam večeru (umesto da me mori griža savesti).
- Kupiću sebi za Novu godinu ogledalo i svaki dan se ogleati bar jednom, pa kad mi je teško i dođe mi sve do vraga reću ću sebi – ma ti si kraljica… i krenuću podignute glave u novi dan.

E to je moja nova lista, a šta je sa vama? Da li su vaše liste za 2013 spremne? Ako nisu neka vam moja bude inspiracja.

I još nešto, od moje drugarice Vanese sam dobila ovu foru koju želim da podelim sa vama :

5 žaba čuci na grani i jedna odluči da skoči sa grane… koliko žaba ostaje na grani?

Još uvek 5, jer ako jedna odluči da skoči, josš nije skočila i još uvek je tu. Zato bez obzira šta planirate za 2013. neka ne ostanu samo planovi, neka se nešto što vam je važno pretvori u stvarnost.