Istina je da postoje ljudi kojima prva ljubav bude i poslednja. Samo, uvek se pitam, kako znaju da je ujedno to i prava ljubav, kada nisu probali druge? Elem.

Ona. Doživela prvu slepu ljubav u tinejdzerskom dobu zbog koje je ispala glupa i budala. Zbog koje je prolila najveće suze ovog sveta a zbog koje je samim tim i očvrsnula. Doživela zabranjenu ljubav. Doživela neostvarenu ljubav. Uzaludno čekala. Godinama. Uzaludno se nadala. Ona, koja je doživela platonsku ljubav. Ona, koja je pravila greške, svesno ljubila pogrešne. Ona koja je dala sebe do srži i kada joj to nisu cenili. Ona koja se trudila za sve koje je volela. Ona koja je uvek volela do daske, maštajući o zajedničkom životu. Ona koja je prekinula ozbiljnu vezu jer se uplašila braka. Ona koja je mlada. A zrela. Koja je naučila šta želi, kakvog muškarca hoće i kako treba da se ponaša prema voljenom. Ona koja je život dala za ljubav i uvek ostajala sama.

On. Doživeo prvu ljubav, dugu vezu, puno se dao. Zbog koje je patio i teško se oporavio. Doživeo lažnu ljubav. Doživeo ljubav koja nije bila ljubav. On koji je voleo do daske i drugi put se dao do maksimuma. On koji je bio izneveren. Prevaren. Nasamaren. On koji je ispao glup i budala. On koji se uvek ponašao fer, doživeo je ne-fer igru. On koji je uvek bio iskren u namerama. On koji se razočarao u ljubav. Doživeo brojne avanture. Veze za jednu noć. On kojem ljubav više nije bila bitna. On kojem su žene bile vid zabave. On koji je hteo da se skrasi pored one koja zaslužuje njegovu ljubav. On koji se plašio opet da zavoli. On koji je mlad. A zreo. Koji je naučio šta želi, kakvu devojku hoće i kako treba da se ponaša prema njoj. On koji je odan, sada više nije sam.

Ona i On.

Takvo dvoje su se sreli u vreme kada je sve bilo neizvesno, u doba kada nisu planirali da se zaljube, u periodu kada nisu želeli da se vezuju. Ali život vas ne pita. Uzmi ili ostavi. Njih dvoje su se zaljubili, nisu se plašili ponovo da zavole, nisu taktizirali, bili su ono što jesu. Bilo je nemoguće propustiti sve to. Želeli su se i želeli su to. A to nešto je ono što danas imaju. Divan odnos i jaku ljubav. Iskrenu, zrelu, negovanu. Sve ljubavi od pre, male su naspram onoga što imaju sada, sve ono što su prošli, samo je odskočna daska za njihovu ljubav. Zahvalni su prošlosti koju su ostavili iza sebe. Zahvalni su životu. Ako je sve to trebalo da dožive, prebole i prežive da bi imali ovo sada, vredelo je.

Nećete naći pravu ljubav dok se dobro ne napatite. Ne načekate. Dok se ne iznenadite.

PS. Ne važi za sve ljude. Svako bira drugačiji put i svi smo različiti.

PPS. U većini slučajeva moramo se na neki način dobro napatiti, da bi kada imamo nešto dobro, to znali i da cenimo.