Kap vode koja padne na list blistaće na suncu.
Kap vode koja padne na užareno gvoždje ispariće za sekund.
Kap vode koje padne na školjku, pretvoriće se u sjajni biser.
Tako i čovek postaje ono sa čime se udružuje.

Od pametnijih učimo, od lepših krademo, od snažnijih reprodukujemo. Jedino što ne mozemo preuzeti od nekog drugog jeste ono sa čime se rodimo ili ne rodimo - talenat, stil i umeće. To se ne da odglumiti.

Ipak, pre no sto počnemo da izgrađujemo svoju ličnost po ugledu na druge, moramo se prvo zapitati kakva je naša osnova. Tek kada uđes u svet odralih, shvatiš zasto su roditelji bili tako uporni da te šalju u dobre skole. Kvalitetno obrazovanje, vaspitanje i edukacija uopste, jako su važni za iskrojavanje jedne licnosti. Učenje treba da bude doživotno, ako čovek želi da bude neko. Danas je žena bez fakulteta kao nekada žena bez varjače. Ne postoji ništa lepse nego devojka sa manirima - dama. Koliko smo se puta sreli sa lepom devojkom, ali koja čim progovori, sruši celu iluziju o sebi samoj.

Ta neprekidna čovekova težnja da bude uspešniji i bolji, ponekad može krenuti manje lepim putem - pretvoriti se u opsesiju. Neki pak ne biraju sredstva da bi stigli do svog cilja, tako da mnoge devojke koje su žudele za bundom završe sa stomakom do zuba i tu bundu ne mogu da zakopčaju. Naravoučenije je da cilj ipak ne opravdava sredstva, ako je cilj predstavlja Hanibalovu pobedu. Na kraju, najvažnije je ne izgubiti sebe u potrazi za svojim drugim, superiornijim 'ja'.

Sećate se kako se Džoi u društvu oseća kada neko ispriča neku šalu, a on klima glavom i smeje se, iako pojma nema zašto se smeje? Taj osećaj svakako treba izbegavati. Ponekada jednostavno znaš da ne pripadaš tu. Dobro, ne trebamo baš ni da češljamo kosu viljuškom, ali pre nego što sebe definišeš kao člana neke grupe, moraš imati i argumente. Basna o psu i njegovom odrazu u reci jasno nam govori da ako smo preambiciozni, mozemo izgubiti sve.

Ugledanje na ljude koji su postigli velike stvari samo svojim trudom i radom svakako nam treba biti podsetnik da uvek možemo vise, ako to zaista i želimo. Svaka devojka treba raditi na sebi, birati društvo od koga može da nešto nauči i oplemeni svoju ličnosti, ali i da prati svoje snove. No, uvek treba imati na umu - ne jede se, sve što leti.