Premda su teorije tipa ’ljubav ne gleda na godine’, i ’ iskustvo ili mladost’, odavno prestale da budu tabu tema, čini se da nismo dovoljno fleksibilne po pitanju odabira partnera sa kriterijumom određenih godina. Radije se odlučujemo za proverenu varijantu - tragamo za muškarcem koji je malo stariji od nas. Naravno, postoje i devojke koje vole piletinu, ali ozbiljnija je stvar ako se upletete u komplikovaniji odnos kao što je veza za starijim muškarcem. Kada kažem stariji, to se odnosi na one muškarce koji su stariji 10 pa i više godina. Za sve postoji pro & contra, ali zaista, da li je veza sa starijim muškarcem predodređena za propast ili Veliku ljubav?

NN svakako je drastični primer starijeg muškarca koji je opsednut mladim i lepim devojkama. No, kako u tom odnosu veliki udeo ima novac, slava i moć, nezahvalno je voditi se tim primerom. Mi ćemo sve posmatrati sa stanovišta mlade devojke koja je u vezi sa starijim muškarcem. Ovakva veza ima puno svojih pogodnosti. Izvesno je da je takav muškarac već osamostaljen i svoj čovek. Bez onih klinačkih trikova, on je direktan, jer zna da nema šta da izgubi. U svakom trenutku on je svesan svojih godina, ali one su najmanja barijera da dođu do žene koja ih zanima. Postupiće lukavo - možda nemaju mladost kojom će opčiniti devojku, ali imaju mnogo više aduta koje će bez sumnje upotrebiti za svoj naum. Oni imaju veće manire, i prava su gospoda kada su u pitanju one lepe stvari. U krevetu će pokazati sve svoje znanje i nanovo vas učiti nekim novim stvarima. Godine donose iskustvo, veštinu i fokusiranost. To su stvari koje zreli muškarci imaju u rukavu.

Ono što zapravo najviše odbija devojke kod njih jeste javno istupanje. Nije svejedno uhvatiti naboranu ruku, ili pak pokazivati svog ’petla’ ponosno svojim drugaricama. Mladost je jedna i devojke koje i previše cene svoju, radije će odabrati mladolikog, uprkos dobrim stvarima koje nudi veza sa starijim. Onda kada se zasitimo balavaca i nezrelih mišljenja tek onda se okrećemo onim starijim u nadi da ćemo više uživati. Pitanje je ipak sledeće: koliko će trajati veza sa starijim muškarcem. Po statistikama, mnogo duže nego sa osobom približnih godina. A opet, ljubav je toliko nepredvidiva da pored zrelog muškarca možete procvetati, ali i prodati svoju mladost.

Kao što i kloniranje postavlja milion moralnih pitanja, tako će i veza sa starijim muškarcem pokrenuti lavinu predrasuda, odbojnosti i negodovanja. Na kraju, ipak, ako se odlučite za iskusnijeg muškarca, morate biti spremne da svoj izbor dobro argumentujete. Bitno je da ljubav bude ta koja na kraju pobeđuje.