Dobrodošli na kurs ’’Kako od miša napraviti slona: bez trikova i magije’’. Bilo koju ženu da pitate da vas obuči, ona će vam u par najosnovnijih poteza pokazati kako se to stručno radi i dokazati da je to veoma lako. Najbitnije je da živite u iluziji za koju ste lično vi glavni i odgovrni urednik. Princeza u savremenoj bajci, čekate princa na belom konju i živećete srećno do kraja života.

Greška broj 1. Mislim, dakle analiziram

Žene analiziraju šta stignu. Znake interpunkcije u porukama, pauze i gestove u govoru, promenu boje glasa i izraza lica, čak i ćutanje ima svoju svrhu... Pridaju rečima neko novo značenje i izvlače iz konteksta zaključke koji ne postoje.

 – Zove me svaki dan, a rekao je da ne želi ozbiljnu vezu. Sigurno se predomislio. Zvao me je i da dođem kod njega kući. Možda će me upoznati sa roditeljima. Možda se čak i zaljubio. A i kad smo se videli značajno me je pogledao i čvrsto zagrlio. Biće da mu nedostajem. (Hoće možda i da te ženi?)

Jel čuo neko alarm za uzbunu? Možda mi se učinilo. Greška broj jedan devojke, prestanite da analizirate i budite realne. Moram da vas razočaram, ono kako je rečeno i učinjeno, tako je. Retko postoji neko skriveno značenje iza svega toga.

Greška broj 2. Od žapca princ Charming

Da li je naša princeza malo popila ili je izgubila sočiva? Svi vide žabu, a ona vidi viteza iz svojih snova koji je došao da je spase (od čega da je spase, ja nigde ne vidim zmaja? A da to je ona sve režirala u svojoj glavi). On je blokovski blejač, nosi samo trenerku, u životu ništa nije radio, ponavljao je srednju školu i omiljeno mesto za izlazak mu je klupica ispred zgrade.

- E mala, od večeras smo ti i ja zajedno. Vodim te na klupicu da se malo ljubimo. Jasno?

Ja se nadam i da će poljubiti našu uspavanu lepoticu, da se probudi i shvati da može mnogo bolje od toga.

Greška broj 3. Preterizam

Devojke kad su zaljubljene preteruju u mnogim stvarima. Najviše oko toga koliko puta treba da ih zove dečko i koliko sati dnevno treba da provode zajedno.

- Je l’ moguće da mi se od jedan popodne ne javlja?! (a sad je tri) Ovo je skandal. Sad mu se neću javiti kada me bude zvao!!!  Kada se budem javila raskinuću!

Ako vam vaš muškarac nije poslao stotu poruku tog dana ne znači da vas negde vara i da vas više ne voli. On treba da ima vreme za sebe, kao što i vi treba da imate svoje slobodno vreme. Niste zavisni jedno od drugoga, imali ste živote i pre nego što ste se upoznali. A time koliko vas je puta zvao, koliko puta vam je rekao da vas voli i slično, samo gušite njega i dozvoljavate mogućoj kvalitetnoj vezi da vam isklizne iz ruku. Probajte da smirite strasti, i shvatićete da više nedostajete jedno drugom kad se ne viđate prečesto.

Pa, drage moje, trenutno ste zaslepljene. Čim vam se popravi vid shvatićete da sam u pravu. Ne zanosite se, ispravite sitne greške i mudro postupajte za svoje dobro. I šta smo zaključili: Ne forsirajte vezu gde je nema. Opustite se i uživajte, a princ će sam pronaći put do vašeg dvorca. Dobićete zasluženu šansu za ljubavnu priču i srećan kraj. A sigurna sam i da ćete je iskoristiti onako kako vama priliči.