Ukrasi, lampinjoni, bombice, perlice, velike kutije sa najlepšim crvenim mašnama ulepšavaju svaki izlog, okićene ulice i onaj pravi osećaj kada se noću prošetaš i gledaš u nebo a za ruku te drži, onako snažno i sigurno, tebi neko jako bitan. Samo nam nedostaje sneg u Beogradu kako bi scena bila kao sa filma ;) . Al sve smo to mi, i način na koji projektujemo sebe, svoje želje, osećanja i maštanje. Samo je jako bitno da ne izgubite ono radovanje kao kada ste bili mali, jer šta će nas održati u ovom ozbiljnom svetu odraslih ako ne to. Zato osmeh na lice, pustite novogodišnju muziku ili film i priuštite sebi ono slatko uživanje koje smo imali onako maleni i bezbrižni. I obavezno topla čokolada ili čaj da nam zagreje srce i misli.

Kada već govorimo o željama i idejama; jednu godinu, evo, ispraćamo, kakva god ona bila, šta god doživeli i proživeli u njoj, ona je NAŠA! Ona nas je naučila nečemu i  svakako imajte u vidu da smo postali bogatiji za neko novo iskustvo. Jer sve što nam se dešava u životu, dešava se sa nekim pravim razlogom. Bilo to, nekad, bolno ili ne. Budite zahvalni svemu kroz šta ste prošli u prethodnih 12 meseci, oprostite ljudima koji su vas možda na neki način povredili ili izneverili, a duboko u srcu čuvajte sve one lepe trenutke od kojih su vam oči sijale. Sećajte ih se! Kao jednu lepu ’’vežbu’’, kao nešto što će vam pomoći u oslobađanju loših stvari, a pridavanju većeg značaja lepim događajima, uradite sledeće:

- Udobno se smestite (na krevet, fotelju, stolicu, itd..)
- Pustite muziku koja vam prija i koja će vas opustiti
- Uzmite 2 papira (dnevnik) i olovku  i:

Na jednom papiru napišite velikim slovima DOBRE STVARI, a na drugom papiru napišite NE TAKO DOBRE ili LOŠE STVARI. Krenite prvo od ove druge kategorije,kako bi se što pre oslobodili toga. Pokušajte da se prisetite svega šta ste radili i kroz šta ste prolazili u prethodnih 12 meseci; vaša iskustva, situacije, razočarenja i brige koje ste imali. Pišite i one najmanje sitnice koje vama možda deluju nebitne. Apsolutno SVE! Jako je bitno da pišete rasterećeno, polako dišite i svakom rečenicom i stavkom se trudite kao da hoćete tu ’’bol’’ da izbacite i da je se rešite. Ako ovako budete postupali, hoćete. I za svaku stavku porazmislite zašto je do nje došlo i šta možete da učinite ili promenite kod sebe (ukoliko je do vas) kako se ona ne bi opet pojavila u 2014. godini.

A sadaaa, prelazimo na zapisivanje svih onih lepih dešavanja, poznanstava, druženja, putovanja, trenutaka koja su obogatila vašu godinu. Takođe, i ovde treba da pišete apsolutno SVE, sve što je na vaše lice izmamilo osmeh i zbog čega ste se osećali lepo i prijatno. Ne štedite papir, ako vam ponestane, uzmite drugi, OTVORITE SRCE...PIŠITE...SMEJTE SE!!!  Kako je samo lep osećaj kada razmišljate pozitivno i o lepim stvarima koje su se desile ili koje predstoje.  VI TO UPRAVO I RADITE; RAZMIŠLJATE POZITIVNO!

I na samom kraju, papir na kojem ste ispisali one ’’lose’’ situacije i trenutke možete da zadržite za sebe, ali isto tako možete taj papir da pocepate i bacite ALI samo u slučaju da ste se zaista oslobodili negativnih misli i osećaja. Ukoliko ste u stanju da pocepate papiric sa osmehom i kažete sebi onako najiskrenije JA IDEM DALJE, PAMETNIJA I ZRELIJA; onda samo napred! Podržavam vas. Pocepajte ga! :)

Papir sa dobrim i lepim mislima zadršite za sebe i često ćete se vraćati njemu kada ste neraspoloženi, da vas podseti koliko u stvari vredite i koliko želite da radite na sebi.

Želim vam u Novoj godini, da se osećate lepo u svojoj koži i da se budite sa osmehom. Da volite i poštujete SEBE, jer tek kada to radite, možete isto pružiti nekome drugom. Zato volite i budite voljeni!

*** SREĆNA NOVA GODINA I BOŽIĆNI PRAZNICI ***