Došla je iz malog grada, pobegla od mirnog i dosadnog doma, od „nekulturnih“ i „neobrazovanih“ ljudi nad kojima se celi zivot zgražavala. „Mukice, šta će, jadni...“, govorila bi. U početku joj nije bilo lako. Veliki grad a ona poput izgubljenog deteta u tržnom centru. Bez prebijene pare sa željom da bas tu završi srednju i fakultet. Njeni su omogućili stanarinu, ali ništa više od toga nisu hteli pošto je bukvalno pobegla preko noći. U školi nije bilo problema. Stekla je prijatelje trudeći se svim silama da bude dopadljiva, duhovita, kako se ne bi našla na meti zbog svojih rumenih obraščića i akcenta malog grada koji je povremeno pretio da izleti iz njenih usta.

Kako je došlo društvo, došle su i ljubavi. Neuspele, nedostojne. Nisu uspele da ispune njene zahteve. Oni koji su vredeli bivali su odbačeni, a oni drugi su joj bili sve. Iz tih iskustava je naravno dosta naučila. Bilo je tu neuspelih pokušaja useljavanja, „brakova“, „svekrva“  sa kojima bi išla ruku pod ruku na pijacu i u kuhinju da bi usavršila ono „ljubav na usta ulazi“. I ništa... Iz svega toga je izašla bez pare, bez krova ali sa dobrim lekcijama o kuvanju i održavanju domaćinstva. Domaćica - CHECKED. Počela je da radi po buticima, kafićima, trafikama, uvek se pitajući žašto je ta i ta guska sa tim i tim, odakle joj za tu krpicu, taj nakit, taj auto??? To sve treba da bude njeno!! I uvek bi ih usluživala sa osmehom.

Baš u periodu kada je razmišljala o studijama i kako ih platiti, pojavio se Bingo. Namirisan i doteran, niži skoro za dve glave, ružnjikave duše i izgleda. „Jao divan je!“ Osetila ga je odmah. Znala je da je to taj i da nema dalje, ne postoji drugi. Samo on do kraja života. Počelo je obasipanje poklonima, obećanja o zajedničkom životu, osnivanju porodice... Sve to brzinom svetlosti. Ali Bingo nije bio savršen. Ukus momačkog života je bio previše sladak da bi ga tek tako napustio. Hteo je on da se ženi, nije da nije. Mladost na izmaku, pritisak mame i tate koji su ga „stvorili“. A zagrizao je i to dobro. Dok je on švrljao, njoj su stizale informacije. Nekad ih je i sama nabavljala. Pratila, prisluškivala, hakovala, svađala se, hladila i opet se vraćala svom plenu. Poraz? Šta je to?? Nije htela da se odrekne pobedničkog listića ni za živu glavu. On bi posle suočavanja bio miran, ali samo neko vreme.

Kasnije je usledila veridba a potom useljenje. Malo je reći da je porodica oberučke prihvatila otuđenu ćerku nakon samo jednog merkanja „stasa“ budućeg zeta. „Pa vi ste stvoreni jedno za drugo! Kad će prinova?“ Na to pitanje on se samo zagonetno smeškao i odgovarao „Uskoro“, dok je ona vrila u sebi. A studije, posao, izlasci po lokalnim kafeima i klubovima? Samo što joj je otvorio vrata raja očekuje od nje da se zabije u kuću i da joj neko kmeči ceo dan. Nema teorije! Usedili su izgovori... Nije vreme, nije. Onda joj je Bingo dozvolio da napravi svoje venčanje iz snova ne bi li je odobrovoljio da mu rodi naslednika, misleći da je to čekala. Bilo je to GRANDiozno venčanje puno namrštenih i voštanih faca.  Al bitno je da je ona zadovoljna. Supruga - CHECKED. Kada je prošla euforija Bingo je shvatio da se ništa nije promenilo. Počeo je da traži utehu na poslovnim putovanjima. Naravno i ovog puta je to nevešto sakrio. Zapretila mu je razvodom ukoliko ne prekine svoje afere. Naravno pristao je i počeo da joj ugađa više nego ikad. Zapravo, nije ni htela da se razvede... to se samo tako kaže.  Bila je svesna da gubi kečeve iz rukava. Jedne večeri je kao slučajno zaboravila pilulu. Majka - CHECKED. Početak njihove male srećne porodice. Sa stomakom do zuba je dala svoj zadnji ispit i završila školovanje. Posao ju je naravno čekao ugovoren mesecima ranije. Poslovna žena - CHECKED.

Srela sam je pre par dana u prolazu (pošto joj korišćenje telefona ne ide od ruke, uvek svima kaže „javi se“) dok je ispijala popodnevnu kafu sa nekom IN klinkom tih dana. Pozvala me je da se pridružim.

„Pa ti samo što se nisi porodila! Jel si saznala pol?“

„Ma pusti to, nego draga, vidi brošuru ovog hirurga. On je Bog, čudotvorac! Duša moja je rešila da mi skrati sate i sate vežbanja kad se oslobodim ovog kamena. Zar to nije divno?! Imam najboljeg mužića na svetu!“

Najlepša - in progress.

Savršena??? - Not in a million years, honey...