Situacije i događaji čiji smo akteri svakog dana su neretko ispunjeni stresom i neuspehom, stoga je lako razmišljati negativno, sputavati sebe i sasvim sigurno nerealno posmatrati svet oko nas. Stav o potencijalnom negativnom ishodu se uvuče u naš um i polako počinjemo da verujemo u sve loše što nosi sa sobom.
 
Na ovu temu sam pročitala veliki broj studija i priča. Izuzetni psiholozi i vrsni stručnjaci gotovo sve internet sajtove i magazine koji se bave psihologijom ispunjavaju svojim viđenjem rešenja ovog problema. Podeliću sa vama upravo one koji su na mene ostavili najjači utisak i koje sam primenila.
 
Izbor je sigurno jedna od najlepših stvari koja treba da nas definiše, a kroz tu definiciju predstavlja naše različitosti i lepotu stavova.
 
Od važnosti je biti realan. Neretko uz razgovor sa pravim prijateljem ili osobom od poverenja možemo napraviti prvi korak ka pozitivnijem stavu. Bez obzira koliko je stvar teška treba je videti pozitivno, to ne znači da ne morate ništa da uradite, ništa da promenite kod sebe, niti da ulažete nikakve napore.
Korišćenje pozitivnih afirmacija u borbi protiv negativnih misli treba da postane praksa. Na taj način ćete uspeti da se sa lakoćom i odlučnošću suočite sa svim izazovima.
 
Odvojte malo vremena i u omiljenom rokovniku zapišite pozitivne stavove ljudi koje cenite i kojima se divite. Polako će one naći put do vas i postati vaše ogledalo.
 
Ciljevi i prioriteti u kombinaciji sa snovima. Budite svesni situacije u kojoj se nalazite. Nemojte odustajati od svojih snova, iako možda je njihova realizacija trenutno nemoguća. Može se reći da je bol neizbežan, ali je patnja ipak stvar izbora. Čim dođe do izazova adekvatno rešenje mora da postoji. Pre nego počnete u realizaciji istog fokusirajte se na pozitivan ishod.
 
Ponekad se želje neće ostvariti ali ćete očvrsnuti, verovati u sebe i svaki sledeći put će biti pravo slatko zadovoljstvo suočiti se sa problemom naoružani pozitivnim stavom.
 
Trudite se da uvek budete okruženi pozitivnim ljudima i da iz njih crpite sve divne pozitivne stvari koje će vas održavati na putu do uspeha, naravno ako tako izaberete.
 
p.s. Attitude is a little thing that makes a big difference. / Winston Churchill