Istorija starog grada, biografija velikog umetnika, ali i hrabrost žene po imenu Helen Gurli Braun su stvari koje me zadive bez izuzetka. Ne znam koliko stižete pored svakodnevnih obaveza da obratite pažnju na sitnice koje čine život. Nadam se da ste svesni da svet oko nas ne čine samo naš posao, fakultet, dečko i prijatelji, svet je ispunjen umetnošću na svakom koraku. Delo vredno pomena koje je tu samo zbog nas je Cosmopolitan.

Sećam se kao da je bilo juče, poslednje školske dane u gimnaziji je obeležio i prvi broj velikog magazina. Sledeći korak je bio jasan - potrošiti džeparac pametno. Na stranicama prvog broja nalazilo se sve ono o čemu se pričalo sa drugaricama i gledalo na filmu. Komad zadovoljstva - tako bih ga definisala. Drugarice i ja smo listale Cosmo ispod klupe na času, na odmoru, smejale se istraživanjima na temu suprotnog pola i prepoznavale sebe u pojedinim tekstovima. Poneke savete bi isprobavale u praksi. Čitale su ga i sestra i mama. Na zabavan način smo počele da cenimo sebe, svoje telo, potebe ali i intelekt. Naravno da su to stvari kojima doprinosi snaga sopstvene ličnosti, vaspitanje i prijatelji, ali uz Cosmo sve nekako ide lakše i slađe. Devojke koje čitaju Cosmo se razlikuju od onih koje ga ne čitaju. Zvuči poznato?

Cosmopolitan je (volim da kažem u šali) institucija. Ne ulepšava stvari, iskren je ali nas ne urušava. Širi nam vidike i podržava nas u idejama. Pristupačan i veran svojim čitaocima. To su sve osobine koje su više nego dovoljne da bi mu verovale.

Danas se njegova izdanja stampaju na 34 strana jezika u više od 100 država. Ženama je potrebna sloboda, svežina ali i stabilnost. Čitajući Cosmo u svakom novom broju crpimo pozitivnu enegriju i podršku. Od porodičnog magazina do omiljenog štiva svih dama današnjice, na stranicama Cosmopolitana ćete pročitati tekstove na temu ljubavnih veza, karijere, zdravlja, lepote, mode i slavnih. Osećaj je svetski.

Devojke, zbog čega vi volite Cosmo?