Humor često porede sa neozbiljnošću. Prisustvo smeha u najtežim životnim situacijama nije ništa drugo do stameni odnos prema životu. Ukoliko ste sposobni da se u ovom vrtlogu koji živimo svakog dana iznova smejete, vi ste bogata osoba. Svakako da ste inteligenti i svesni činjenice da u takvim situacijama humor deluje lekovito i poput pravde. Postavlja stvari na svoje mesto, određuje im važnost i daje nam snagu za dalje.

Dostojevski je isticao da način na koji se smejemo govori sve o nama. Ima istine u tome.

Osmeh je najlepša prirodna stvar. Psiholozi se i dalje predano bave istraživanjima na ovu temu. Ljudi imaju potrebu za osmehom, kako onim koji daruju tako i onim koji čitaju na licu dragih ali i nepoznatih ljudi. Ponekad je to sve što mi je potrebno kada deo određene slagalice zagubim. Ni reč, ni pesma samo osmeh. Jači je od dosade i treme, a to su dve stvari koje ne priznajem, te im prkosim osmehom čim ih neko pomene.

Svi moji prijatelji se smeju na sav glas, iz duše. To je samo jedan od razloga zašto ih volim, a prvi od nekoliko zbog kojeg im verujem.

Život ume biti nezgodan, sve dok ste tu - dišete i osećate može biti bolje.

Ipak, teško je smejati se ako nismo ispunjeni. Npr.ako ne možete da ispunite sve planove pokušajte da bar na dan testirate svoje želje – promenite sistem vrednosti. Teško je ponekad kombinovati svoj sistem vrednosti i onaj koji moramo poštovati. Napravite kompromis. Možda se ispostavi da je manje (u materijalnom smislu) zapravo ono pravo. Dok za one nematerijalne planove valja ostati neskroman, ali nikako i nesvestan sebe i svojih mogućnosti. Potisnite sažaljenje, iz poštovanja prema sebi.Uvek postoji način i izbor. Plesati na kiši, a ne čekati da oluje prođu, to je život i to se uči...

Eto, za dva minuta može da se kaže dovoljno za bar jedan osmeh...:) Nagradite nekoga danas jednim iskrenim osmehom, i dozvolite da budete nagrađeni, rezultat je od neprocenjive vrednosti.