Viteštvo i čast, govoreći jezikom Džejn Ostin ali i Njegoša, nisu sasvim izumrli. Večita su nam inspiracija i komadić razgovora koji sa drugaricama ne preskačemo - Muškarci. Kako godine prolaze, kako se vremena menjaju o njima znam čini mi se najvažnije - nisu svi isti. Ovom izjavom im nisam nimalo olakšala, šta više, nametnuta im je odgovornost da pokažu svoju vrednost, osobenost i različitost.

Oduvek sam prezirala podele, postoje ovi i oni, postoje ove i one, međutim jedna slatka podela, kada je u pitanju muški pol, mi je ipak simpatična. Postoje džentlmeni i oni koji to nisu. Kada malo dublje promislite o tome, videćete kako ih upravo ta bitnost karakteriše kao ličnosti gotovo u celosti. Ipak, ne bih volela da generalizujem stvari. Pričaću isključivo u svoje ime, inspirisana jednim izuzetnim bićem. Ostavljam vam da sami pronađete svog džentlmena i svoja iskustva uporedite sa mojim, naravno ako želite. Umesto da im tražimo mane, naučimo da volimo one njihove osobine koje su danas zaista retke, a nekada su bile poštovane i cenjene. Samo oprezno, ne želimo da se naši momci uobraze.

Nedavno sam bila u prilici da napravim intervju sa jednim poznatim menadžerom. Razgovor je zakazan u lepom ambijentu nadomak Beograda. Visoka silueta u crnom odelu i tačnost je prvo što sam zapazila. Poljubac u ruku i blagi naklon kao odraz poštovanja. Ne znam da li ste vi, drage moje, navikle na takvo ponašanje ali priznaćete da je danas takvo mnogima strano. Pričao je vrlo predano i dovoljno glasno. Osmeh u očima i sva pažnja usmerena samo na mene. Vrlo je harizmatičan i lepo vaspitan.

Život je ispisao takvu priču da sam ga upoznala nekoliko godina pre ovog poslovnog razgovora, tada je još bio student, ali pravi džentlmen u beloj polo majici i farmericama. Uz njega sam se osećala kao dama. Način na koji mi se obraća, neodoljiva učtivost, bezuslovna iskrenost, lepi maniri i doza uzdržanosti kada treba su samo neke od njegovih osobina zbog kojih ga smatram Izuzetnim. Verujte mi, biti džentlmen ne znači imati gomilu para i tri diplome. To je svakako odraz uspeha i rada. Biti džentlmen ima veze pre svega sa vaspitanjem i ličnim poimanjem ženskog sveta.

Put do uspeha je gradio polako, na temeljima kreativnosti i ambicije. Priželjkuje nove poslovne pobede. Za vas specijalno, u ovom blogu, izdvajam najinteresantnije detalje iz intervjua.

1. Šta najčešće izazove osmeh na vašem licu?
Ništa drugo nego dobra šala.

2. Koji je najlepši poklon koji ste dobili od devojke?
Iskrenu ljubav o kojoj sam oduvek maštao. Molim da pored odgovora stavite 0,56 sec, onoliko koliko mi je trebalo da izgovorim to.

3. Šta je bilo potrebno da vas privuče ?
Imala me je nakon prvog "Ćao", koje smo izgovorili. Harizma i hemija nas je preplavila sa svih strana, jednostavno sam se zaljubio na prvi pogled.

4. Šta mislite koji je vaš najveći kvalitet ?
Ima ih mnogo i svi su jako bitni, jer su me baš ti kvaliteti vodili kroz život, tako da mi je izuzetno teško da odgovorim na ovo pitanje. Ali pošto moram, odlučujem se za - Čeličnu volju.

5. Savršena odevna kombinacija za muškarca?
Dok sam na poslu, bilo terenskom ili kancelarijskom preferiram eleganciju i utegnutost, dok sa druge strane u slobodno vreme sportski outfit mi je na prvom mestu, majica, trenerka, patike i pravac jogging sa devojkom i psima Edwardom i Benjaminom.

6. Najluđa situacija koju nikada nećete zaboraviti?
Svaki momenat proveden sa društvom, uvek će nam pasti na pamet nešto ludo i zanimljivo.

7. Kakvi su, po vašem mišljenju, srpski muškarci?
Najbolji na svetu!

8. Da se snima film o vašem životu ko bi vas igrao?
Niko drugi do ja sam. Gluma je moj neostvareni san. Život me je forsirao da studiram nauku sa kojom ću sutra moći da zaradim kako bih se prehranio, tako da sam odmah u startu prihvatio činjenice i odustao od pojedinih snova i maštanja.

9. Najveća profesionalna želja je…
Svaki novi dan je novi profesionalni izazov za mene. Na samom početku poslovne karijere istakao sam se i konstantno napredovao. Nikada se nisam zadovoljavao stvarima koje mogu da imam uz malo truda - malo truda malo zadovoljstva. To je bio moto koji me je vodio od studiranja do dana današnjeg. Naravno u svemu treba imati mere i naći ekvilibrijum, sredinu sa kojom ćete biti zadovoljni.

10. Tvoj životni moto.
(A brave man may fall, but he cannot yield) - Kada padneš, ustani, analiziraj zašto si pao i nastavi dalje!