Šta žene rade da bi privukle pažnju muškaraca? Na ovo pitanje dobijamo nekoliko saveta iz analize koju je sprovela novinarka Tesa Ivasku. Prevashodno, žene svoje adute koriste kako bi  intrigirale, provocirale, pa čak i uznemiravale muškarce, zbog čega nikada ne prolaze neopažene.

Zagonetne zavodnice nisu žene koje se poveravaju. Njihova tajna je upravo u tome što svoje oružje kriju. Ipak, ima zavodnica koje će, obuzete željom da stave do znanja kako se razlikuju od drugih, govoriti o svojoj tajni zavođenja. Skromnost je u ovom slučaju izuzetna vrlina.

Kod pravih zavodnica može se primetiti tačan redosled po kome postupaju u društvu muškarca.  Prvo pažljivo izaberu dotičnog muškarca, potom ga iznenade, destabilizuju, u konverzaciji ga blago spuste, potom ga fizički okrznu, ali ne i dodirnu. Zagolicale su maštu i igra može da počne.

Prepredene, nezavisnog duha, zavodnice najveće zadovoljstvo imaju upravo u samoj  igri. One koriste muško oružje – osvajanje, i time neosteno pobeđuju muškarce. Tada su u mogućnosti da postave stvari onako kako one žele, dok oni toga nisu ni svesni.

„Zavođenje je kao droga koje se ne možete osloboditi. Kad sam bila u adolescentnim godinama, prepuna kompleksa, nisam se smatrala lepom. Danas taj period života kompenzujem poletnošću, humorom i vragolijama. Ukratko – šarmom. Shvatila sam da mi je on najviše pomogao u kontaktu sa muškarcima.“

Velika razlika između zavodnica i ostalih žena je što zavodnice ne traže da ih neko voli. One ne traže zajedništvo. Njima je igra sve. To je njihova prednost nad drugim ženama, ali ipak, vrlo brzo gube muškarce koji traže posvećenost i vezu.

Prava zavodnica neće pokušati da svojom pojavom potpuno zaokupi pažnju muškarca. Ona bitku dobija tajnim oružjem, onim oružjem koje druge žene ne mogu imitirati. Kratke suknje, izazovni dekoltei, šminka, to su viđeni elementi. Sada je zanimljivije privući pažnju na drugi, treći pogled. A, onda ga i zadržati...

Provocirati, ali ne biti šokantan. Izbaciti iz ravnoteže, ali ne biti brutalan. Stvoriti utisak sjajne, ali u isto vreme i jednostavne devojke. Faza približavanja je precizno dozirana elementima privlačenja i odbijanja.

„Moje ponašanje je programirano za stvaranje napetosti koja nikoga ne ostavlja indiferentnim.“ 

„Čim uočim muškarca koji me interesuje, diskretno mu se približim i uputim mu hladan, prodoran, gotovo neprijateljski pogled. Istovremeno, veselo čavrljam sa ostalima u društvu. Njega to počinje da intrigira,  i po pravilu, čini prvi korak. Od tog trenutka on je u inferiornijem položaju. A, ja to koristim i polako ga krckam. Ako me pozove da igramo -  ne želim, ako me ponudi pićem – odbijam. Igraću sa drugima, razgovaraću sa svima osim sa njim, ali neću prestati da ga gledam. On tada shvata da ne može do mene doći lako i to budi želju da me osvaja i da se bori. Onda ja postajem ljupka i nežna. On veruje da me je osvojio. U tom momentu odlučujem da iščeznem, sama, kako bi on počeo da me traži i da se raspituje.“

Važno je svoje napore ka destabilizaciji muškarca zasnivati na detektivskim tehnikama. Treba podsticati muškarca da govori o sebi, da otkrije svoje strasti, a za to vreme vi registrujete sve njegove izjave i povremeno dodate neke podatke o sebi, kako biste ga uverili da imate isti ukus, da vas vezuje čudesna koincidencija.

Postoji momenat u kome neke devojke igraju na kartu krhkosti, čime podstiču muškarce da preuzimaju zaštitničku ulogu. Muškarac uživa kada učini nešto čime usreći nežniji pol. Ispunjavajući želje devojke koja mu se dopada, stvara osećaj sopstvene moći.

Zavodnice odlično znaju da se destabilizacijom i direktnim napadom neće postići mnogo ako se ne koriste i sitna sredstva poput reči, gestova i dodira. Ona muškarcu sugerišu sve, ali mu ne pružaju ništa.

Slanje suptilnih poruka u početku čini igra pogledima. Dok muškarac govori, devojka može zavodnički da mu posmatra usne, kao da je neodoljivo privlače. Na trenutke sklapa oči i malo okreće glavu, kao da je mislima na drugom mestu. Njemu će to skrenuti pažnju i počeće detaljno da je posmatra.

Ako sa muškarcem sede za stolom, zavodnice će koristiti bliskost da bi ga slučajno dodirnule prstima, a celu igru će zaokružiti rečima, koje će obećavati nastavak njihove priče. Ukoliko on na primer nije pročitao knjigu ili pogledao film o kome mu priča, zavodnica će mu ih obećati prilikom sledećeg susreta...

„Tišina na sastanku me ne zbunjuje. Dopustim da se muk uvuče kako bih kod sagovornika stvorila utisak da sam omađijana njegovim šarmom ili, pak, da je ono što je rekao ostavilo dubok utisak na mene. Takvim malim trikovima sugerišem svašta, a ustvari, tu nema ničeg.On se u takvim trenucima sve više koncentriše na mene i veruje da produbljujemo odnos. Ja sam i dalje u prednosti igre. „

Važno je znati da se u zavodništvu ne takmičimo između sebe, žena protiv žene. U pitanju je nadmetanje muškarca i žene. „Nemam ništa protiv prisustva nekoliko drugih žena kad pozivam društvo na večeru. One mogu biti i lepše od mene, ali ću ja raspolagati malim trikovima o kojima one ništa ne znaju. U tome je suština zavodnica!“