Sofisticiranost, osećaj za specifičnu eleganciju, koju retko koji kreator ima razvijen na nivou Saab-a, lansirali su ga među najpoznatije dizajnere sveta, ali i osvojili žensku populaciju. Sedište njegove kompanije je i dalje u Bejrutu, gde i radi, ali ima i svoje kancelarije u gradovima svetske mode, odnosno u Parizu i Milanu.

Saab je najstariji od petoro dece. Otac se bavio prodajom drva, u predgrađu severno od Bejruta. Saab počinje da šije još kao dete, nadajući se da jednog dana to može da mu postane karijera. Samouk, sa devet godina, sekao je modele haljina iz novina i od materijala koje je nalazio u ormanu svoje majke, krojio za svoju sestru. Odlazi u Pariz 1981. godine da studira dizajn, međutim već  1982. se vraća u Bejrut i sa petnaest radnika i svojih 18 godina, otvara „Beirut-based fashion“ kompaniju. 

U početku, njegov atelje je dizajnirao isključivo venčanice, od bogatih materijala, čipke, svile, perli, bisera i kristala. Oblačeći u početku žene iz svog komšiluka, brend se širio i okupljao vremenom i žene iz viših slojeva društva. Njegov stil je bila jedinstvena kombinacija istočne i zapadne „fuzije“. Saab koristi skupocene materijale, poput organze, tafta, svile i satena.

Postaje prvi dizajner, koji nije italijanskog porekla, a koji 1997. godine postaje član „Camera Nazionale della Moda“ i iste godine održava reviju u Rimu. Naredne godine, lansira liniju „Ready to wear“ u Milanu, a na reviji u Monaku dobija podršku od princeze Stephanie de Monaco. Godine 1999. kraljica Ranija od Jordana, za svoje krunisanje nosi Saab-ovu kreaciju, ukrašenu smaragdima i dijamantima, u vrednosti od 2,4 miliona dolara.To je bio početak raskošnih decenija visoke mode Elie Saab-a.

Saab je bio prvi libanski kreator čiju kreaciju je poneo pobednik Oskara. Hali Beri, nosila je njegovu haljinu, kada je 2002. godine osvojila Oskara za najbolju glumicu. Sledeće godine postaje član „Chambre Syndicale de la Haute Couture” i održava reviju visoke mode u Parizu. Od tada se njegov dizajn prodaje u 22 države, sa najprestižnijim buticima u Bejrutu, Londonu i Parizu. Saab ima i svoj parefem, “Le parfum”, koji je zabeležio najveću prodaju preko noći, u petnaest zemalja. 

Lista poznatih koji su godinama verni njegovim kreacijama sadrži preko sto ličnosti, a neke od najpoznatijih su: Ketrin Zita Džons, Hali Beri, Kristina Agilera, Selma Hajek, Eva Longoria, Dijana Kreger, Teri Hačer, Šarliz Teron, Patriša Hiton, Bijonse, Nikolet Šeridan, Džesika simpson i mnoge druge. 

Elie Saab-ov dizajn ističe ženstvenost u prvi plan. Njegovi modeli prate liniju tela, grleći je glatkim materijalima, po kojima su prosuti kristali i najrazličitiji dragulji. Krojevi laskaju ženskoj građi i daruju joj glamur i raskoš baroknog doba, modernog dizajna. Ono što je sasvim sigurno, u ovim kreacijama žene se osećaju kao da su jedine na svetu.