I tada... Dođe ti onako, samo od sebe, da stojiš kraj prozora i osluškuješ kišu, ponekad da se isplačeš zajedno sa njom. A ponekad i da poveruješ da je ona samo prolazna, baš kao i tvoje raspoloženje i da će samo jedan novi zrak sunca oterati i najtmurniji oblak. U tom slučaju, ti biraš.

Problemi, nezadovoljstava, ljubomora, površnost? Zar svet nije idealno mesto za život? Zar mi nismo najsavršenija bića ne planeti? Ja verujem, i sigurna sam da jesmo! Pitam se samo zašto se onda ne ponašamo u skladu sa tim. Nažalost, uvek nam je neko drugi kriv, uvek tražimo nešto izvan sebe a ne shvatamo da se svo bogatstvo krije u nama samima. Ne shvatamo da, kada dođemo do njega i oživimo ga možemo promeniti život, svet! Kada naučimo da volimo sebe voleće nas i drugi a to je valjda najveći dar za čoveka - voleti i biti voljen.

Pitam se, šta se dešava sa nama onog trenutka kada dođemo na svet, kada smo samo ona mala, najčistija bića koja ne znaju nista o životu, a ipak se osećaju kao pobednici jer su stigli tu gde jesu. Šta se dešava sa nama između tog trenutka i onog, godinama kasnije, kada postajemo nezadovoljni, nesavesni i nemarni za sebe i za druge? Gde nestaje sva ona lepota i čistota nešeg uma i gde se gubi ona pobednička radost?

Razmisli! Samo jedna tvoja ispravna misao moze preokrenuti tvoj život na bolje. Zapamti, samo jedna, samo ona, oteraće sve one loše jer je milion puta jača od njih. Ako istraješ, uverićes se i sam. U to sam sigurna! Ako i dalje ne znaš koja je, reći ću ti. Ja je zovem odluka.

Osvrni se, pogledaj svet oko sebe. Videćeš čuda prirode, ljude koje voliš i koji će uvek biti tu za tebe. Zar to nije dovoljno? Seti se tužne činjenice da ljudi širom sveta spavaju na ulicama, da milioni dece gladuju i nemaju krov nad glavom. Oni imaju milion razloga za verovanje da nemaju drugog izbora. Kada shvatiš da ti nemaš nijedan, tada ćeš naučiti da budeš srecan! Naučićeš da ceniš sve sto imaš.

I tada... Nemoj stati. Pruži ruku onome kome je potrebna, pokloni nekome osmeh i lepu reč. Neko će ti biti zahvalan što si mu ulepšao dan i ti ćeš se osećati bolje. Lako je. Kada shvatiš - prave nagrade tek dolaze!

Sada...

Na tebi je da odlučiš da li ćes učiniti prvi korak. Ako ti je teško seti se činjenice da i put oko sveta, maraton pa i polazak na Mars pocinju jednim, samo jednim, prvim korakom.

Ponekad može potrajati danima, nedeljama, mesecima... Ko zna? Sve dok se krećeš napred nije bitno šta je iza tebe. Osetićeš zadovoljstvo jer si jedna od retkih osoba koje istinski veruju u lepotu življenja i ostvarenje svojih snova.

Kada odlučis, kreni! Krči sebi put sve dok ne uspeš, i zapamti: "Ne postoje prepreke. To su koraci na putu do uspeha!"