Uglavnom su se one i pronalazile u tim pričama. Do sada su mi svi govorili kako su blogovi prelepi ali jako tužni. Drugarice su mi govorile kako plaču kad čitaju moje blogove, a ja to ne želim! Želim da inspirišem ljude da traže sreću, da budu srećni, da se smeju i kad su tužni. Jer srećan mora biti svaki čovek sa onim što mu je na raspolaganju u datom trenutku.

Nova priča, novi pristup i potpuno novo istraživanje. Novi list. Strana br.1. Zadatak: pretvoriti ružno pače u labuda. Rešenje zadatka: još uvek nepoznato.

Menjam stvari iz korena. Zaboravljam na prošlost, na bivše ljubavi koje nisu valjale. Bacam stvari (poklone - za koje sam u prošlom blogu rekla da neću skoro baciti jer sam slaba za tako nešto, sad sam skupila hrabrosti), brišem nepotrebne brojeve telefona i posle mnogo vremena krećem dalje (samo mi nije jasno šta sam do sada čekala - možda princa u belom mercedesu?). Kupila sam novu odeću, ispremeštala stvari po sobi, promenila boju kose. Ovaj put zvanično je sve drugačije.

Do kad će to biti tako ne znam (verovatno dok se ponovo ne zaljubim, a onda će se sve vratiti na staro / ipak nema veze). Na greškama sam mnogo naučila. Ovaj put trudiću se da budem hrabra i boriću se za ono što želim. Ivo Andrić je rekao da postavim svoj cilj jako visoko. To sam i uradila. Cilj mi je da sve što mogu promenim. Tako će i biti. Dosta mi je plakanja, izgubljenih dana na gluposti, ne želim da moj dan prođe kao kuća-posao, ili škola-kuća. Mene promene čekaju u svakom segmentu života.

Prvi sledeći pasus: novi dečko i ne zanima me ništa drugo. Naučila sam mnogo novih lekcija pa preporučujem i vama da: budete srećne bez obzira na sve, uživate u mladosti jer nikada nećete biti mlađe nego danas, uživate u životu jer jako brzo sve proleti i lepo i ružno, šta god da vas muči jednom će proći na teži ili lakši način. Zato je terapija smeha  najbolji lek za sve! Promenila sam se i planiram da se menjam i dalje. Ovo je samo početak nečeg novog i lepšeg. Ne želim da vidim bespotrebne suze na svom licu. Pa zašto dozvoliti sebi da ti ovaj prelepi život uništi neko. Život je za mene uvek bio nešto značajno, nešto predivno i zagonetno. U njemu nikad nije bilo sve crno i belo. Ali nema veze jer smatram da od života treba uzeti maksimum ali i da ne treba zaboravljati da moramo i od sebe dati maksimum. Smatram da trebamo iskoristiti svaki trenutak. Moramo naučiti da cenimo male stvari (i ono što već imamo).

Rešenje: Osmeh na lice jer pravi izazovi tek predstoje.