Naslovna | Cosmo campus | Fenomen koji šokira svet: Zašto milenijalci lako odustaju od svega?

Fenomen koji šokira svet: Zašto milenijalci lako odustaju od svega?

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Da li im je to mana ili vrlina?

Gotovo svi koje poznajemo nalik su tempiranim bombama zahvaljujući sve užurbanijem tempu života. Svi koje poznajemo rade previše, opuštaju se premalo, imaju sve manje hobija i sve više obaveza koje im svakodnevno vise nad glavom. Svi koje poznajemo sve češće moraju birati između odlazaka u teretanu i druženja s prijateljima jer jednostavno nemaju vremena za sve.

Milenijalci žele od takvog života da pobegnu glavom bez obzira i to s dobrim razlogom. Rade puno, neretko kako bi mogli da priušte obrazovanje, a recesija je mnoge naterala da pristaju na poslove koji ne samo da nisu njihova struka, već ih nimalo ne zanimaju.

A još ka tome ih demotiviše i činjenica da je mogućnost napredovanja svakim danom sve manja. To je situacija u našoj zemlji, ali i u ostatku sveta. Nezadovoljni su vlastitim životima, osećaju kao da su zaglavili i teže ka nečemu boljim. Velika je verovatnoća da su svi pripadnici neke generacije osećali to isto u nekom trenutku. Međutim ono što millenjalse izdvaja od ostalih je činjenica da nešto čine po tom pitanju. 

Nedavno provedeno istraživanje koje je obuhvatilo 7700 milenijalse širom sveta je otkrilo kako 67% žena koje spadaju u ovu generaciju planira da da otkaz u narednih 5 godina. Još uvek se ne može tvrditi da li su u pitanju samo učestalija rotacija radnih mesta od one na koju smo navikli ili ljudi od poslova sve češće odustaju kako bi pronašli prave sebe i sledili svoje ciljeve, bilo kroz samozapošljavanje, bilo kroz frilensing. Međutim koji god razlog bio, jedno je sigurno - milenijalsi jednostavno bježe od poslova koje ne vole.

A traganje za smislenijim načinom života, čak i ako on znači susretanje s mnogo više izazova, ali uz osećaj da čine neku razliku, dugoročno vodi do većeg zadovoljstva. Ili barem tako istraživanja kažu. Mi kažemo 'o čemu god sanjali, go for it'!

Izvor: Cosmopolitan.hr


  • email Pošalji prijatelju
Oceni članak
0

Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Unesite kod sa slike:

Moje kreativno ja 2016
1. Uveče u kafiću momak koga odmeravate primeti da ga skenirate. Vi:

Cosmo ANKETA

Koja vam je omiljena poza u seksu?