Naslovna | Cosmo campus | 3 uspešne mlade devojke otkrivaju: Kako smo ostvarile svoje snove

3 uspešne mlade devojke otkrivaju: Kako smo ostvarile svoje snove

Foto: Dušan Petrović Foto: Dušan Petrović

Tri ambiciozne devojke objašnjavaju kako su uskladile fakultetske i poslovne obaveze i gde se nalaze prečice do uspeha i ličnog zadovoljstva

Maja Mladenović

Devojka zanimljivog karaktera koja se usudila da svoju veliku ljubav prema modi pretoči u modni blog. Nekada samo vredni student ekonomije, danas i blogerka čiji rad prati i podržava više od 50.000 ljudi. Ističe da je najponosnija što je jedna od najboljih mladih blogera iz celog sveta, prema magazinu Teen Vogue. Za sebe kaže da je ponekad previše samokritična, ali da joj najviše znače kritike dragih ljudi, kao i podrška porodice. Uživa da razmenjuje komentare sa onima koji je prate, a i da pomaže mladim ljudima koji su tek na početku svoje karijere. 

Kako ste uspeli da spojite ekonomiju i modni blog?

Zapravo, blog i ekonomija nisu baš potpuno različiti svetovi. Ako želite ozbiljno da se bavite blogovanjem, morate dobro poznavati marketing, brendiranje, trgovinu, ali i računovodstvo i pomalo prava. Uspela sam da se pronađem u nečemu što volim da radim i spojila sam u jednoj profesiji tri svoja najveća interesovanja, a to su moda, marketing i pisanje.

Zašto baš modni blog?

Moda je nešto što me je oduvek zanimalo. Pratila sam strane blogove, imala sam profil na Tumblru i tamo sam pronalazila inspiraciju za svoje autfite. Jednog dana mi je sinulo da otvorim svoj blog i tako je sve počelo.

Na koji način uspevate da budete uzoran student i neko ko ima svoj biznis?

Nije lako, jer u jednom danu ponekad nemam dovoljno vremena za sve ono što treba da obavim. Trudim se da dobro isplaniram svaki svoj dan, odredim prioritete i držim se toga. Kada radite ono što volite, svaki dan je uživanje i čak i one najdosadnije obaveze vam ne padaju toliko teško. Čak i kada padnem, uvek se u toku dana desi nešto što me razveseli i podigne, neki mejl o saradnji ili komentar na blogu koji mi da energiju i motiviše me da učim i radim i dalje.

Kako biste opisali život jedne blogerke? 

Kao dinamičan, zabavan, haotičan i ne toliko glamurozan kakvim ga mnogi doživljavaju. 

Kojih stvari ste morali da se odreknete zbog svih obaveza?

Prava sam spavalica i najteže mi pada to što ne mogu više da spavam onoliko koliko sam mogla ranije. Kada završim sve obaveze u toku dana ostaje mi otprilike šest sati sna, a to nije dovoljno da se naspavam.

Šta je po vama ključno za dobar blog?

Ima dosta faktora, ali mislim da je najvažnije da kreirate kvalitetan sadržaj. Morate davati kvalitetne savete, pružati znanje i vrednost za svoje čitaoce i morate biti iskreni jer oni prepoznaju kada se neko folira. 

Koliko vam znači podrška okoline za posao kojim se bavite?

Mama i tata iako nekad ne razumeju najbolje kako to sve funkcioniše, čine sastavni deo tima i svako doprinosi na svoj način. Najveća podrška mi je rođena sestra Tamara koja sa mnom radi na blogu od samog početka. Zadužena je za fotografiju i kreativne ideje, ona je neko ko me najbolje poznaje, moj najveći kritičar i motivator u svemu što radim.

Aktivni ste i na društvenim mrežama. Da li imate neku koja vam je favorit?

Najviše vremena provodim na Instagramu. Volim fotografiju i tu pronalazim inspiraciju. Pored Instagrama, Snapchat je moja nova opsesija. 

Kako napraviti ravnotežu i ne postati rob društvenih mreža?

Postajete rob društvenih mreža onog trenutka kada nešto uradite samo da biste to objavili na Facebooku ili idete negde samo da biste se slikali za Instagram. Kada počnete da folirate gde ste, čime se bavite, šta jedete i kako izgledate, tada postajete rob. Društvene mreže su odlična stvar ukoliko umemo da ih koristimo na pravi način. Uživam u vremenu koje provodim sa svojim najdražim ljudima i sa svojim psom. Zbog posla ne mogu dugo da budem offline, ali ti trenuci su mi dragoceni.

Na sledećoj strani pročitajte kako je Sandra Valgodni, dizajnerka unikatnog nakita uspela da ostvari svoj san.

Stranice:    1 2 3 Sledeća

  • email Pošalji prijatelju
Oceni članak
2.67

Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Unesite kod sa slike:

Moje kreativno ja 2016
1. Uveče u kafiću momak koga odmeravate primeti da ga skenirate. Vi:

Cosmo ANKETA

Koja vam je omiljena poza u seksu?