Tridesetčetvorogodišnji Orlando Blum smatra da je u jednom periodu suviše ozbiljno shvatio svoj status zvezde u usponu i da je nepromišljeno upadao u mnoge zamke koje stoje na tom putu.

- Sada se osećam krivim zbog toga, ali u nekoliko navrata tokom desetogodišnjeg perioda dešavalo bi mi se da sebe shvatim preozbiljno. To je pravi recept za katastrofu. Treba izbeći toliko metaka i minskih polja: žene, droga, kocka, alkohol. Ma štagod da vam padne na pamet. Naravno da mi se dešavalo da podlegnem iskušenju nekolicini od tih poroka. Pa ko ne bi, mora da se šalite... Kada pred vama stoji toliko otvorenih mogućnosti, sigurno je da bi svako hteo da se oproba i sebi prokrči put nekim od njih, zar vi ne biste? Više puta mi se dešavalo da preteram – priznao je glumac.

Bez obzira na slavu i brak sa jednom od najatraktivnijih žena na svetu, australijskom manekenkom Mirandom Ker sa kojom je pre devet meseci dobio i sina Flina, Blum tvrdi da se uvek trudi da bude okružen nekolicinom dobrih prijatelja, što mu pomaže da ostane na čvrsto zemlji.

- Ja sam osoba usmerena na ljude, pravi momak. Volim da se družim sa stvarnim ljudima, a ne da budem u zlatnom kavezu. Mrzim kada me stavljaju na pijedestal, jer dugo traje padanje do dna. U nekoliko puta su ljudi pokušavali to da mi urade, ali sam ja uvek želeo da prestanu, pošto za sebe ne smatram da sam to sve što bi oni da mi prišiju. Ja sam baš kao i ma ko drugi – ispričao je Orlando koga ćemo uskoro gledati u filmskoj ekranizaciji romana „Tri musketara“.