Ana je ove nedelje fotografisana u kaputu od eko krzna dizajnerke Stele Makartni koja je na svom Instagram profilu otkrila da je Vinturova zvanično prestala nositi pravo krzno.

View this post on Instagram

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney) on Jan 22, 2020 at 7:07am PST

,,Jako ponosan trenutak... Ana u kaputu od razgradivog eko krzna koji je dostupan samo u mojoj kolekciji. Šaljemo glasnu poruku o velikoj promeni u industriji koja se upravo događa. Budite u toku i odbacite pravo krzno i spasite milione nevinih životinja od potpuno nepotrebne smrti", napisala je dizajnerka u opisu fotografija.

Za jednu od najvećih pobornica krzna ovo je zaista veliki korak i pohvalna odluka, pogotovo kad se setimo incidenta iz 2005. godine. Naime, tada su Anu pred ulazom na reviju Šanela u Parizu dočekali članovi PETA-e koji su je gađali pitama od tofua, a ona je nakon toga novinarima izjavila da odsad planira još češće nositi krzno.

Ipak, izgleda da se sada predomislila, a sa obzirom na to da je veliko ime u modi, ova odluka i nije bila toliko neočekivana. U poslednjih par godina brojni poznati brendovi, uključujući Šanel, Guči i Pradu, odrekli su se pravog krzna, a isto su uradili i neki veliki američki gradovi pa je i Ana morala ići u korak sa ovim rastućim trendom. A njenu odluku mogli smo naslutiti nakon što je nedavno za Vog pobrojila trendove u kaputima za ovu zimu i tada je spomenula da je eko krzno bolji izbor od pravog.