Glumac Joaquin Phoenix prerušio se u Jokera i još jednom pokazao zbog čega često dobija važne nagrade, poput Grammy-ja, Zlatnog globusa i nominacije za Oskara. Ovaj šarmanti glumac odigrao je fantastičnu ulogu i podsetio nas zbog čega je Joker najvoljeniji negativac.

Joker je oborio sve rekorde gledanosti, kako u američkim, tako i u evropskim bioskopima. Dugo se čekalo da Joaquin Phoenix zablista na platnu. Mnogi su i sumnjali da li će on moći da odigra jedinstvenog Jokera i da dočara ličnost o kojoj se godinama priča. Ono o čemu je odmah počelo da se piše, jeste privatni život glumca. Zašto bira tako mračne i teške uloge? Kako se tako dobro snalazi u njima? Istina je da njegov život nije bio bajkovit i da mu upravo ovakve uloge pristaju. 

Foto: Profimedia

Ovog puta, Joker dolazi u dramatičnoj verziji. Ovog puta, bez ikakvih emocija, u originalnom izdanju. Možda će u nekome izazvati sažalajenje, u nekom bes, ali on je baš ono što jeste, i zbog toga ga volimo. Joaquin Phoenix udahnuo je dušu Jokeru i izneo ulogu na genijalan način. Manijakalno, sarkastično i iskreno. Mnogi kritičari kažu da će glumac, u februaru, sigurno dobiti Oskara! Glumac je imao teško detinjstvo. Njegovi roditelji su bili članovi ozloglašenog kulta "Božija deca", a on je u detinjstvu bio primoran da prosi na ulici. Živeo je u lošim uslovima, u maloj kolibi, okružen pacovima i zmijama. Glumac retko priča o svom privatnom životu, koji nije bio nimalo lak.

Foto: Profimedia 

Glumac je sa svojim bratom često nastupao na ulici i izvodio performase, kako bi skupio novac za hranu. Srećom, njih je zapazio lovac na talente i pružio im je priliku da postanu zvezde. Njegov brat River je umro od droge, zbog smrtonosne doze kokaina i heroina. Joaquin je tada imao devetnaest godina, i bila je ovo prava trauma za njega. Odao se alkoholu, a 2005. je morao da ode na lečenje od zavisnosti. Da bi dobio ulogu Jokera, morao je da smrša 23 kilograma, što je dosta uticalo na njegovo zdravstveno stanje. Ipak, Joaquin je najbolji Joker koga smo do sada videli. Pogledajte i triler za novi film: 

Izvor: Mogujatosama.rs