Vaš život možda nimalo ne liči na život zvezda i poslovnih žena, ali postoji jedna stvar koja vas ujedinjuje - osećaj umora kada se vratite kući nakon drugog ludog radnog dana.

Način na koji provodite svoje veče, u mnogome zavisi od toga kako će vam biti sutra, zato vam nudimo da naučite umetnost opuštanja od najuspešnijih žena na planeti.

Sakupili smo nekoliko saveta uspešnih žena o tome šta rade pre spavanja.

Gvinet Paltrou i Opra Vinfri: kupka je najbolji lek

Gvinet Paltrou uspešno kombinuje glumačku karijeru, porodicu, piše knjige o zdravoj ishrani, stvara vlastitu liniju odeće, a istovremeno uvik izgleda sjajno. Njen glavni ritual nakon napornog, ludog dana je kupka. Svake večeri se kupam sa Epsom soli kako bih se smirila“  Za svoje stresne tačke koristim puno organskih esencijalnih ulja. Prema zvezdi, akupresura je idealan protivotrov za naporan dan.

Televizijska ikona Opra Vinfri sebe naziva profesionalcem kupatila. Opra je rekla da u njenom kupatilu ima puno različitih pena, soli i ulja.

Šeril Sandberg: Izlazite sa posla dok je napolju još uvek dan

Članica upravnog odbora Facebooka i jedna od najuticajnijih žena u Sjedinjenim Državama, Šeril Sandberg, kaže da njena večernja rutina počinje kad istovremeno napušta posao. Ona napušta kancelariju u 17:30 ili 18:00. Poslovna žena priznaje da je morala potrošiti mnogo vremena da prestane kriviti sebe što je rano napustila posao. Nakon večeri koju provede u miru sa porodicom, proveri e-poštu kada deca zaspe.

Vera Vang: pretvorite svoju spavaću sobu u hram

Modna dizajnerka Vera Vang kaže da je lako sprečiti emotivno izgaranje: pretvorite svoju spavaću sobu u posebno mesto. Ukrasite je tako da vam sve oko vas olakša opuštanje. „Moja spavaća soba je moje utočište", rekla je Vera Vang. „Tamo se često bavim razvojem dizajna - ako ne doslovnim, onda barem konceptualnim“.

Blejk Lajvli: jedite čokoladu da biste se razveselili

Glumica i majka troje dece Blejk Lajvli koristi, ne baš najzdravije, ali vrloprijatno pravilo. Devojka voli čokoladu i ne krivi sebe za to. „Ne mogu započeti svoj dan bez šolje vruće mlečne čokolade ili završiti bez nekoliko kockica tamne čokolade. Ovo je dobro za moj moral“.

Elen Dedženeres: meditirajte

Najplaćenija TV voditeljka na svetu, Elen Dedženeres, praktikuje transcendentalnu meditaciju. Ova tehnika, jedna je od pažljivo proučavanih i primenjenih praksi meditacije. Prema Elen, transcendentalna meditacija omogućava joj da postigne osećaj mira. Ovom tehnika doprinosi smanjenju stresa i otključavanju punog potencijala uma, pa se koristi u nekim javnim i privatnim školama u SAD-u, Indiji, Latinskoj Americi. Poznato je da reditelj Dejvid Linč takođe dugi niz godina praktikuje transcendentalnu meditaciju i to je uveliko uticalo na njegov rad.

Dženifer Lopez: dovoljno spavanja

"Savet broj jedan - uvek spavaj koliko ti treba". Pored toga, Dženifer je dobra u meditaciji i uverena je da kada osoba oseća ljubav, zrači lepotom: „Lepota dolazi iznutra - telo i duh moraju biti u jedinstvu.“

Izvor: Ženskimagazin.rs