Minimalizam je trend koji traje već nekoliko godina, a koji se proteže u više različitih kategorija - od mode do lepote i generalno načina života. Ali, šta znači imati minimalistički garderober? Reč je o jednostavnosti... Razmišljajte o klasičnim, skrojenim siluetama u nekoliko neutralnih boja kojih nema mnogo.

Prednosti ovakvog stila postoji mnogo, a jedan od njih je i ušteda vremena u jutarnjim časovima u kojima uglavnom vlada panika i pitanje “šta da obučem”. Zbog neutralnih boja se svaki komad može kombinovati, pa tako svakodnevno možete imati drugačiju odevnu kombinaciju. Znači, što manje boja imate, to će vam biti lakše da baratate sa odećom.

Takođe nije loše da pripremite odeću veče pre. Zatim ćete uštedeti jer nećete konstantno kupovati nove stvari već će vam biti dovoljno samo nekoliko majica, pantalona i drugih dodataka. Na trećem mestu jeste i ušteda prostora zbog koje nećete imati “gužvu” u ormanu.

Da li da isprobate ovakav način odevanja i kako? Saznajte u nastavku...

Sredite i očistite orman

Na prvom mestu je uklanjanje viška stvari koje niste nosili dugo vremena ili koje vam se ne sviđaju. Sve izbacite na krevet, a zatim ređajte u tri gomilice: “zadržavam”, “bacam” i “doniram”. Fokusirajte se na onu odeću u kojoj se osećate udobno i koju možete nositi iznova i iznova, a da ne izgleda staro i iznošeno.

Potražite inspiraciju

Ukoliko ste novi u ovom minimalističkom trendu, može biti teško da sami osmislite šta ćete da nosite. Zato su tu društvene mreže koje vam lako mogu pomoći, kao i street style zvezde koje se ne smatraju za džabe fashionistama.

Držite se esencijalnih komada

Sada kada imate inspiraciju, ispunite (ili dopunite) vaš garderober esencijalima:

- bela majica

- teget blejzer

- suknja a-kroja

- tamne isprane farmerke

- bela košulja

- trench mantil u bež nijansi

- krop crne pantalone

- svilena majica na bretele

- teksas jakna

- bluza na pruge

- bele pantalone

- mala crna haljina

- džemper

Izvor: Ženskimagazin.rs