Gotovo 25 godina nakon emitovanja prve i 15 godina nakon poslednje epizode serije "Prijatelji", glumica Lisa Kudrou (Fibi Bufe) progovorila je o problemu sa kojim se suočila kada je snimala seriju i sa kojim se tokom karijere susreću i brojne druge poznate dame.

U emisiji "WTF", 55-godišnja glumica dotaknula se teme o iskrivljenim standardima lepote koje nameće Holivud i prema kojima je mršavost poželjna, te je otkrila kako se zbog toga često osećala loše u vlastitoj koži.

Foto: Profimedia

- Nažalost, samo premršave žene izgledaju "dobro" prema holivudskim standardima i to je lekcija koju sam naučila na vlastitoj koži - ispričala je Lisa i otkrila da se sama zbog toga izlagala rigoroznim dijetama koje su ugrozile njeno zdravlje.

- Kad sam smršala, stalno sam se osećala slabo i postala sam boležljiva - prisetila se.

Lisa je priznala i da se u to vreme stalno upoređivala sa svojim mršavijim kolegincama iz serije, glumicama Dženifer Aniston i Kortni Koks, zbog čega joj je bilo još teže da prihvati svoje telo.

- Kad god bih videla sebe na televiziji pored njih dve, pomislila bih: "O moj Bože, ja sam planina od žene" - prokomentarisala je Lisa.

A da se po tom pitanju do danas u Holivudu baš ništa nije promenilo, nedavno je otkrila i zvezda serije "Igra prestola", glumica Sofi Tarner koja je u intervjuu za "Sunday Times" progovorila o svojoj opsednutosti brojanjem kalorija tokom snimanja serije, nakon što joj je rečeno da mora da smrša.

- Bila sam premlada i presvesna svog tela. Sve o čemu sam razmišljala bile su kalorije i uglavnom sam po cele dane jela orašaste plodove - priznala je Sofi i otkrila da je neuhranjenost imala brojne negativne uticaje na njeno zdravlje, uključujući i izostanak menstruacije tokom jedne cele godine.

Izvor: Index.hr