Htela je da bude glumica od kako zna za sebe

Emili Klark je imala šou biznis u krvi. Kada je imala samo 3 godine, prisustvovala je jednoj predstavi na kojoj je radio nje otac - inženjer zvukau pozorištu. Tada i tu je odlučila da želi da postane glumica. Ta želja je nikad nije napustila.

Otac je nije podržavao u tome da postane glumica

Kada je Klarkova izrazila želju da želi da glumi, otac joj je ovako rekao: "Jedina rečenica koju će ti trebati ako se baviš glumom je: Da li želite pomfrit uz to jelo?" 

"On je samo hteo da mi stavi do znanja da novac ne raste na drvetu i da se za njega moraš pomučiti," ispričala je  Emili.

Glumila je glavnu ulogu na Brodveju u predstavi Doručak kod Tifanija

2013. godine Emili Klark je debitovala na Brodveju u predstavi Doručak kod Tifanija. Uprkos njenim glumačkim sposobnostima, predstava je dobila loše kritike i imala je slabu prodaju karata. Predstava je skinuta sa repertoara nakon mesec dana.

Emili nije bila prvi izbor za ulogu Deneris Targerijan

Naime, glavnu ulogu u Igri prestola trebalo je da igra glumica Tamzin Merčant. Pilot je snimljen, ali nakon nekog vremena, Emili Klark je angažovana da ovekoveči lik Majke zmajeva.

To je mladoj glumici donelo tri Emija za izvođenje ove uloge.

Golotinja u Igri prestola joj nije lako pala

Iako joj je uloga u Igri prestola donela veliku popularnost, Emili kaže da joj nije bilo lako. Kaže da su joj teško padale scene golotinje i one u kojima je prikazano silovanje. 

"Tokom snimanja mi se dešavalo da žudim za šoljom čaja, malo samoće i da se dobro isplačem kako bih nastavila snimanje," priznala je Emili.

Emili je izvrstan muzičar

Klarkova je talentovan muzičar. Ima takav glas da savršeno peva balade, bluz, kabare i džez. Zna da svira klavir, flautu i gitaru.

Obožavaoci je ne prepoznaju na ulici

Emili Klark privatno ne liči na lik koji tumači. Na filmu nosi dugu, plavu periku a u privatnom životu ima kratku, tamno smeđu kosu.

"Često me fanovi vide sa Kitom ili  Kristi i onda mi dodaju telefon i zamole me da ih slikam sa njima. Ne prepoznajume. Ja to naravno jedva dočekam."

Pre Igre prestola Klarkova je radila nekoliko poslova

Da bi zaradila za život, pre uloge koja ju je proslavila Emili Klark je radila kao barmen, servirala je hranu, radila je kao agent za nekretnine i na  kol centru.

Razmišlja i o drugoj karijeri

U slučaju da joj gluma ne "pođe za rukom" Emili želi da postane pevačica, ili grafički dizajner ili arhitekta.

Deca su ismevala njene obrve

Kada  je bila u srednjoj školi vršnjaci su je ismevali zbog gustih obrva. "Moja majka je imala tri pravila tokom mog odrastanja: Nemoj da se drogiraš, nemoj da imaš seks i ne diraj obrve! Poslušala sam je i veoma sam joj zahvalna," rekla je Emili tokom jednog intervjua.

Izvor: Stil magazin