Ona je Rouz Henberi, bivša dugogodišnja prijateljica vojvotkinje od Kembridža, koja živi nekoliko kilometara od njihove rezidencije u Kembridžu, navodi "Holivud gosip".

Ipak, ova nagađanja su za "Holivud gosip" potvrdili članovi kraljevskog kruga koji navode da se za Vilijama i Rouz odavno zna, ali da je to javna tajna, kao i da se Vilijam i Kejt trude da se u javnosti ponašaju kao da je sve normalno, što im je očigledno i uspelo. Ipak, kada je Kejt saznala za prevaru, onemogućila je prisustvovanje na raznoraznim društvenim događajima Rouz Henberi, koja je u braku sa 58-godišnjim suprugom Dejvidom, sedmim Markizom od Kolmondeleja.

Ipak, "Holivud gosip" navodi da britanski mediji odbijaju da pišu o ovom skandalu koji potresa britanski dvor, a razlog je poštovanje prema članovima kraljevske porodice. Takođe, navodi se da je ova afera jedan od razloga netpreljivosti princa Vilijama i njegovog mlađeg brata Harija, kao da i je zbog ovog neverstva, princ Vilijam sebi svakodnevno dopustio čašicu više.

Inače, Rouz Henberi je radila kao model za istu agenciju u kojoj je radila i Kejt Mos. Bila je istraživač za britanskog ministra Majkla Govea 2009. godine i već tada je bila u vezi sa 23 godine starijim Dejvidom. Takođe, Lejdi Elizabet Longman, Rouzina baka, bila je jedna od deveruša kraljici Elizabeti na venčanju sa princem Filipom 1947. godine.