Osim brisanja privatnih profila na društvenim mrežama, modnih pravila kojih se moraju pridržavati i ponašanje na koje u javnosti moraju izrazito paziti, vojvotkinjama je, baš kao i ostalim članovima kraljevske porodice, zbog titule zabranjeno koristiti određene reči prilikom razgovora.

Socijalna antropologinja i autorka knjige "Watching the English" u kojoj se otkrivaju brojna pravila i običaji s dvora, za britanski Mirror otkrila je kojih to sedam reči članovi britanskog dvora ne smeju izgovarati.

1. Pardon

Iako se čini kao najprikladniji način za izviniti se ili nekome dati do znanja da nisu čuli šta je rekao, članovi kraljevske porodice ne smeju je izgovarati pa radije koriste izraz "sorry".

2. Toalet

Reč francuskog porekla najčešće se upotrebljava i razumljiva je širom sveta, no na dvoru ju je zabranjeno koristiti, zbog čega za toalet kažu "loo", što je jedan od oblika engleskih naziva.

3. Parfem

Reći nekome na dvoru da mu sviđa kako mirišu u kraljevskoj porodici smatra se jezivim i neprikladnim. Tako vojvotkinje nikada neće reći da im se sviđa parfem neke osobe, već će upotrebiti izraz "scent", što doslovno znači "miris".

Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani...