Ko god vam kaže da odelo ne čini čoveka, zaboravlja jednu bitnu stvar - upravo vaša odeća pomoći će drugima da u sekundi steknu prvi utisak o vama. Zato je jako važno obratiti pažnju na odevnu kombinaciju koju planirate obući za intervju za posao.

Ali kao da samo traženje posla nije dovoljno stresno, nivo stresa vam može podići i razmišljanje o tome šta biste trebali obući da ostavite dobar utisak na ljude koji vas verovatno susreću prvi put. A ako pitate najmoćniju ženu modnog sveta, postoje stvari na koje posebno morate obratiti pažnju.

U videoserijalu pod nazivom "Go Ask Anna" modna urednica je odgovorila na zanimljivo pitanje jedne čitateljke - što obući na razgovor za posao u Vogu?

"Zanimljivo je videti šta ljudi oblače kada dolaze na intervju za posao. Ponekad vam se čini da su stavili na sebe odeću koju su to jutro kupili ili možda veče pre. U svakom slučaju, reč je o odeći koja nikako ne pristaje njihovoj ličnosti. Svi bi trebalo da zapamte jednu stvar - bez obzira dolazite li na razgovor u Vog ili bilo gde drugo, morate verovati sebi. Mi ne želimo zaposliti vašu odeću. Ona neće obavljati posao umesto vas. Odeća - to ste vi", istakla je dugogodišnja urednica Vogue-a.

Kako bi dodatno objasnila na šta tačno misli, prisetila se i jednog posebno zanimljivog intervjua.

"Uvek se setim mladića koji je na razgovor došao u haljini i s torbom, a ja sam mu dala posao istog trenutka", ispričala je Vintur

Izvor: Index Rouge