Izgleda da slavne ličnosti nemaju prava na grešku. Naime, u jednom intervjuu Natali Portman izjavila je da je, kada je bila tinejdžerka i videla Džesiku Simpson na naslovnici časopisa u bikiniju s napisanom izjavom u kojoj je stajalo "Još uvek sam devica", bila poprilično zbunjena i nije joj bilo jasno šta je Simpson tim htela da poruči mladim devojkama. 

Džesika je ovu izjavu shvatila kao posramljivanje i odmah odlučila javno da reaguje:

"Natali, bila sam razočarana kada sam jutros pročitala tvoju izjavu da te zbunila moja slika u bikiniju i činjenica da sam 1999. godine još uvek bila devica. Kao javne osobe, obe dobro znamo da slika o nama nije uvek pod našom kontrolom te da nas industrija u kojoj radimo često pokušava da stavi u određeni okvir i definiše nas. Ipak, ja sam naučena da budem svoja i poštujem načine na koje se žene odlučuju da izražavaju. Upravo zato sam verovala tad i verujem i sad da izgledam seksi u bikiniju i ponosim se svojim telom, ali to ne znači nužno seks. Uvek sam prihvatala to što sam uzor ženama i što im mogu pokazati da mogu izgledati kako god žele, nositi šta god žele i imati seks ili ne. Moć leži u nama kao pojedincima. Moja praksa je nikada ne posramim druge žene zbog njihovog izbora. Nakon sjajnog rada koji radiš za žene, ohrabrujem te da ti učiniš isto kao i ja."

"Džesika, hvala ti na tvojim rečima. U potpunosti se slažem s tobom da bi  svaka žena trebalo da se obuče kako želi i ponaša kako želi, a da pritom ne bude osuđivana. Ono što sam ja svojim rečima htela reći je da sam bila zbunjena kao tinejdžerka koja odrasta u javnosti i prima sve te pomešane medijske poruke o tome kako bi se devojke i žene trebalo da se ponašaju. Nisam imala nameru da te postidim i žao mi je ako su te moje reči povrijedile. Prema tebi gajim samo poštovanje, kao i prema tvom talentu i tvom glasu koji koristiš kako bi ohrabrila i osnažila žene širom seta", napisala je Natali.

Džesika nije odgovorila na njenu poruku, ali pretpostavljamo da će prihvatiti ovo iskrenu izvinjenje. 

Izvor: Index Rouge