Britanska kraljevska porodica ponovo je u centru medijske pažnje budući da se održalo krštenje trećeg naslednika princa Vilijama i Kejt Midlton. Dvomesečni princ Luis primio je sakrament krštenja i tako i službeno postao deo Anglikanske crkve.

Naime, krštenje je održano u kraljevskoj kapeli u Sent Džejms Palati 9. jula 2018. godine, a krstio ga je nadbiskup Kanterburija, Džastin Velbi.

Ovaj obred je poseban i zbog toga što je ovo prvi put da smo petočlanu kraljevsku porodicu videli na okupu.

Vojvotkinja Kejt Midlton, njen suprug princ Vilijam i deca princ Džordž, princeza Šarlot kao i najmlađi Luis koji je zvezda dana, oduševili su javnost.

Usnulog princa Luisa majka je na rukama unela u kapelu. Ispred njih su koračali preslatki princeza Šarlot i princ Džordž držeći tatu, princa Vilijama za ruku, a pratili su ih stric Hari i njegova supruga Megan Markl.

Osim toga, neuobičajen trenutak bio je i kada se pored oltara uz malenog princa Luisa pojavilo čak šest krsnih kumova. U ovoj su se ulozi našli porodični prijatelji Vilijama i Kejt.

Ovaj važan dan nisu propustili ni stric princ Hari i njegova novopečena supruga Megan Markl, kao ni trudna tetka Pipa Midlton koja je prema kraljevskoj kapeli krenula u pratnji oca Majkla Midltona.

Izvor: tportal.hr