Nakon što je prošle godine, zbog trudnoće po preporuci doktora, jedna od najvećih muzičkih zvezdi današnjice Bijonse otkazala svoj nastup, svi su znali kako će se ove godine odužiti obožavateljima onako kao što samo ona zna - muzičko-plesnim spektaklom sa zvezdanim gostima. I zaista je tako bilo. Bijonse Nouls Karter sa svojih je 36 godina postala prva Afroamerikanka koja je bila headliner najvećeg američkog muzičkog festivala Koačela, a da je to apsolutno zaslužila, dokazuju reakcije publike koja je prisustvovala njenom nastupu. 

Објава коју дели Beyoncé (@beyonce) дана 15. Апр 2018. у 12:49 PDT

Njene koncertne turneje uvek su na visini zadatka, što se tiče njezine vokalne izvedbe, muzike, plesa,  i kostima, ali pevačica je ovog puta zaista nadmašila samu sebe. Tokom čitavog nastupa na pozornici su se nalazili marching bend The Buzz, koji je davao muzičku pozadinu hitovima koje je izvodila i četa plesača, što je sveukupno značilo više od stotinjak ljudi.

Објава коју дели Beyoncé (@beyonce) дана 15. Апр 2018. у 9:31 PDT

Svoj vatreni performans otvorila  je pesmom "Crazy in Love" s kojom se pre više od 15 godina otisnula u solo vode, pojavivši se na vrhu piramidalnog stejdža odevena u kratke teksas šorts i metalik čizme s resicama. Nastavila je s hitovima s albuma "Lemonade" i "Beyoncé", a nije zaboravila ni početke svoje slave, u grupi Destiny's Child.

U drugom delu koncerta, na tri pesme pridružile su joj se članice bivše grupe Mišel Vilijams i Keli Roland, koje je poslednji put okupila na Superbowl nastupu 2013. godine. U čemu je tajna Bijonse i zašto je ponovno podigla lestvicu, ne samo za sebe, nego i za sve buduće headlinere tog festivala?

Објава коју дели Beyoncé (@beyonce) дана 15. Апр 2018. у 12:47 PDT

Od jednog u nizu nastupa na opuštenom festivalu napravila je performans koji će pamtiti svi koji su se našli u publici, a njezin je nastup bio razrađen do najsitnijeg detalja. Radoholičarka ne samo da se podvrgnula višemesečnim probama, koje su posljednjih nekoliko nedelja trajale i po 11 sati, dijetnom režimu, isto je očekivala i od ljudi koji dele stejdž s njom - članice Destiny's Childa, iako su se pojavile na samo pet minuta, nisu napravile nijedan korak koji nije bio isplaniran.

Објава коју дели Beyoncé (@beyonce) дана 15. Апр 2018. у 9:31 PDT

Uvežbala je preko 100 novih plesača, a o svom comebacku imala je vremena da sanja čitavu godinu dana, kako je sama izjavila. Tokom dva sata shoua njen glas je bio jednako moćan kao na početku pa je s lakoćom preskakala s najnovijih hitova poput "Sorry" na one žanrovski puno drugačije i stare više od deceniju poput "Me, Myself and I".

Sve to uz energičan nastup i ples tpkom 26 pesama, za vreme kojih se Teksašanka zaustavila samo na nekoliko minuta kako se bi se presvukla iz kostima koje je za nju pripremio dizajner Balmaina Olivier Rousteing: u jednom trenutku bila je kraljica Nefertiti, dok je nekoliko minuta nakon toga zavodila ojevena u kostimu od lakirane kože. Hvalospeve o ovom nastupu napisali su i Rolling Stone, Billboard i NY Times, nazivajući ga najboljim u istoriji festivala, a sledeći nastup zakazan je za nedjelju u 8 sati ujutru po našem vremenu. Ako želite da vidite dio istorije Koačele, iduće nedelje možete se uključiti na live stream putem ovog  YouTube kanala. 

Izvor: buro247.hr