Za samo četiri dana od postavljanja, otopila se više od tri tone teška National Geographic i VodaVoda ledena kocka koja je bila izložena na platou ispred Ušće Shopping Centra. Ovu atraktivnu akciju sprovodili su National Geographic Srbija i kompanija VodaVoda, sa željom da skrenu pažnju javnosti na klimatske promene koje ugrožavaju celu planetu.

Ledena kocka otopila se za tačno 4 dana, 5 sati, 27 minuta i 45 sekundi, a pošiljalac mejla koji je bio najprecizniji u proceni vremena potrebnom za otapanje Ledene kocke biće nagrađen vrednim poklonom koji daruje VodaVoda. Vremenske prilike tokom četiri dana otapanja bile su raznolike, a Ledena kocka odolevala je temperaturama u razmaku od -1 do 8 stepeni. Bržem topljenju kocke doprinela je i kiša koja je padala tokom subote i nedelje.  

Organizatori se nadaju da je akcija građanima donela nova saznanja i da će u budućnosti biti ulagani veći napori u očuvanje planete. Istovremeno, Ledena kocka je pokazatelj da se na temperature ne može uticati, ali da se globalno zagrevanje može usporiti ukoliko čovečanstvo počne da preduzima adekvatne korake.