Balansirati između vođenja producentske kuće, glumačkih projekata, poslovnih putovanja, humanitarnog angažovanja, a još uz to imati vremena i za sebe, zvuči gotovo neverovatno, ali Eva tvrdi da sve to uspeva.

Na pitanje kako to postiže, Eva odgovara da svi zapravo imamo mnogo više vremena na raspolaganju nego što nam se čini.

- Ljudi stalno govore kako nemaju vremena ni za šta, ali to nije tačno! Toliko vremena trošimo usput, jer ne isplaniramo stvari kako treba. Ja svoj dan uvek planiram na putu do posla i trudim se da iskoristim maksimalno baš svaki od 24 sata u toku dana – rekla je glumica.

Eva naglašava da je najvažnije  pronaći i dovoljno vremena za sebe, a kaže i da je trik u mešanju posla i zadovoljstva!

- Svako poslovno putovanje koristim i za uživanje – kaže ona.

Kada je nedavno i diplomirala, jer je želela da bude uzor svim mladima koji su deo njenog humanitarnog projekta, Longorija je dokazala i da je mnogo više od lepog lica.

- Nikad nisam sebe smatrala seks simbolom, ja samo poziram za naslovnice – rekla je ona za magazin Maxim, koji ju je proglasio ženom godine.

Eva takođe misli da nije fer ubeđivati žene da ne mogu imati sve, da nije moguće biti lepa i seksi, a ujedno i ozbiljna poslovna žena.

- Ko kaže da ne možete biti i jedno i drugo? Žene su kompleksna bića; lepe smo, pametne, produhovljene i preduzetne i ja smatram da sam dobar primer te tvrdnje – ponosno je zaključila Eva Longorija.