Jelena Mihailović u žiži javnosti je zbog ponude da svira muzičke teme u novom filmu o Džejmsu Bondu koji je počeo da se snima početkom novembra. Ona već godinama nastupa širom sveta, osvojila je brojne nacionalne i internacionalne nagrade. Druženje sa agentom 007 samo je početak njenog sna…

Kako ste dobili ponudu da „zasvirate“ u filmu o popularnom Džejmsu Bondu?

Sve bitne stvari dese se slučajno, tako se i meni desilo ovo. Određeni ljudi čuli su kako sviram tokom jednog nastupa u Kanu, poslala sam materijal i usled pozitivnih reakcija nastala je sama ideja i ponuda. O tome se pregovara, projekat se postavlja, ali ne bih smela o tome da govorim.

Ko je, po vašem mišljenju, savršeni Džejms Bond?

Šon Koneri mi je nekako uvek u glavi kad pomislim na Bonda, i on je pravi za tu ulogu. Danijel Krejg je podjednako zgodan, tako da ću rado uživati u filmu sa njim.

Da li postoji neki srpski agent 007?

Zgodan, hrabar, zavodnik, a ima u sebi karakterističnog srpskog inata, tako da je OK da prisvojimo jednog Bonda (smeh).

A vaš lični Bond?

Ovaj odgovor ću ipak odsvirati (smeh).

Koga vi smatrate tako hrabrim osobama?

To su žene! Usled emancipacije koju smo same tražile, dobile smo sve što su žene u prošlim vekovima imale, pa još i muške obaveze i poslove. Od nas se očekuje da budemo hrabre, jake, vredne, sa karijerom, da gajimo decu i brinemo o porodici, a uz to da budemo lepe, ženstvene, šarmantne i neodoljive. To je teško, i zbog toga se divim svim ženama koje su uspele da slože sve kockice.

Da li je lako biti dama sa violončelom na leđima?

Nije lako zbog težine, ali i raznih komentara prolaznika koji vas vide sa tim „čudom“ na leđima. Ipak, često je zabavno. To je moja puževa kućica!

Lična karta:

Rođena: 6. 10. 1987. godine
Horoskopski znak: Vaga
Mesto: Valjevo
Emotivni status: „Volim da volim, i volim kad me vole! Dakle, volimo se“
Zašto je AAA: „osvojila“ Džejmsa Bonda