Iako ima tek 17 godina, već je uspela da pronađe svoje mesto na muzičkom nebu i postane tinejdž zvezda u Londonu. Njene pesme na Jutjubu broje više od pola miliona pregleda i to nas uopšte ne čudi jer je pretalentovana i sama ih piše, komponuje i producira.

BBC radio-stanica bar jednom dnevno pušta slušaocima njen novi hit „No need“, a mi smo imali priliku da uživamo u njenom društvu i saznamo nešto više o njenom zanimljivom poreklu, muzici koju stvara i zbog čega se uvek rado vraća našoj zemlji.

1. Otkako su počele na radiju i Jutjubu da se vrte pesme „Honest“ i „No need“, svi se pitaju samo jedno: Ko je RIKA?

Rika je sedamnaestogodišnja pevačica, tekstopisac i producent iz Londona koja gaji veliku strast prema muzici.

2. Vaša muzika opisana je kao neki pravac između popa, hip hopa, ali ima i zvuke R&B-a? Da li se slažete?

Da! Mislim da mi ta tri žanra najbolje stoje, ali primećujem da i ljudima prija takva melodija. Svi vole „catchy“ pesme koje se lako pamte.

3. Dok sam istraživala za ovaj intervju, pronašla sam informaciju da osim što ste pevačica, pišete i producirate sami svoje pesme. Bravo! :) Kako uspevate da postignete sve? Gde pronalazite inspiraciju?

Inspiraciju pronalazim apsolutno svuda i iz različitih stvari, kao što su na primer vesti, svakodnevne situacije, životni problemi. Veoma sam kreativna i perfekcionista, tako da volim da budem uključena u sve svoje projekte i želim da oni zvuče baš onako kako sam ih zamislila.

4. Recite nam nešto više o singlu „No need“ koji svakim danom postaje popularniji? O čemu govori pesma?

Pesma govori o tome da ne treba da budemo zli jer je već dovoljno mržnje u svetu. Svet bi bio mnogo lepše mesto za život kada bismo bili samo malo ljubazniji jedni prema drugima.

5. „No need“ ima više od pola miliona pregleda na Jutjubu, ali vaše prethodne pesme su takođe vrlo popularne. Veoma je inspirativna priča za pesmu „Peace for Syria“, kažite nam nešto više o tome?

„Peace for Syria“ je napisana za decu iz Sirije i tom prilikom sam pokušala da pesmom podignem svest o strašnim stvarima koje se dešavaju tamo. Saosećam sa njihovom patnjom i sve te emocije prenela sam na papir.

6. Imate vrlo zanimljivo poreklo. Vaša mama je iz Srbije, a otac iz Indije. Da li možemo da očekujemo u budućnosti neku pesmu na srpskom jeziku?

Veoma bih volela da sarađujem sa srpskim muzičarima, izuzetno mi se dopala vaša muzička scena.

7. A kada biste mogli da birate, sa kojom svetskom muzičkom zvezdom biste želeli da snimite duet?

Bila bih najsrećnija na svetu kada bih imala priliku da sarađujem sa Džastinom Biberom. On je zaista sjajan. :)

8. Kako izgleda biti tinejdž zvezda u Londonu? Koje su najbolje strane te popularnosti?

Ima dosta dobrih strana, ali evo da nabrojim nekoliko. Na primer, besplatna garderoba od raznih sponzora, zatim sva pažnja i ljubav koju mi daju moji fanovi i osećaj da budem na sceni u centru pažnje je zaista neprocenjiv.

Nastavak intervjua pročitajte na sledećoj strani....