Talentovana pevačica Lejla Hot stupila je na muzičku scenu albumom specifičnog naziva „Hot mi je prezime“. U jedanaest numera čije tekstove mahom sama potpisuje pošlo joj je za rukom da do kraja bude iskrena i predstavi svoj život - odrastanje, sazrevanje, suze, smeh, patnju, strah i razočaranje.

Zbog čega naziv „Hot mi je prezime“?

Dosadilo mi je da ljudima objašnjavam da ja sebi s ciljem boljeg, provokativnijeg i uspešnijeg plasmana nisam dala umetničko ime HOT. Pesma je jednostavno izašla iz mene posle rasprave sa jednim mladićem koji me je zamolio da mu pokažem ličnu kartu. Sada, ako me neko pita nešto u vezi sa prezimenom, samo pustim pesmu. Nadam se da više neću čuti komentare tipa „Ti si super, ali zbog čega HOT?“

Kada ste sebi „hot“?

Ti momenti nisu baš česti, a i atipični su za devojku mojih godina. Moje viđenje tog stanja je manje uglađenosti i sređenosti, a više opuštenosti. Jedan od tih trenutaka je kada se probudim na moru, preplanula, bez šminke, talasaste kose u kratkoj pidžami.

Pesma „Zar me je tako teško voleti“ zapravo kaže...

Ako je verovati mojim prijateljima i bivšim partnerima, mene nije teško voleti (smeh). Pesma jeste autobiografska i oslikava momenat kada sam sebi postavila to pitanje. Danima sam plakala, a onda nešto kasnije bila pametna pa napisala pesmu.

Da li muškarci više ne umeju da zavole na pravi način?

Brzo se živi i Internet je postao osnovni vid komunikacije pa je nestala romantika i udvaranje. Devojke su postale samostalnije, a sve mora odmah i sad. Lično ne mogu da se žalim zato što su mi svi momci sa kojima sam bila u vezi davali beskrajnu ljubav i uvek sam se osećala zaštićeno i voljeno.

Da li ste trenutno nečija princeza?

Nažalost nisam, i jedva čekam da ponovo proživim taj osećaj poletnosti, optimizma, snage… Osećaj da sve možeš u životu.

Koliko je devojci teško da bude singl?

Moja čaša je uvek polupuna. Nisam od onih koje uživaju u samoći i samo u svom poslu i karijeri. Emotivna sam i ljubav mi je uvek na prvom mestu, ali isto tako ne volim ni da kukam kada je nemam.

Trenutno su aktuelne letnje romanse, imate li iskustava sa tim?

Možda sam staromodna i konzervativna, ali nisam se upuštala u romanse opijena mirisom leta, mora i sunca. Potrebno mi je da se zaljubim. Kada sam singl volim da flertujem i često to radim, što svesno, što nesvesno, ali je to krajnja granica koja meni prija.

Šta mislite o vezama na daljinu?

One imaju svoje prednosti i mane, i to pričam iz ličnog iskustva jer sam provela četiri godine u jednoj takvoj vezi. Mana je mnogo… Ali, dobro je što ne postoji mogućnost da dođe do prezasićenosti, imate vremena za sebe i svoj život što je veoma bitno, a svaka udaljenost rađa jaču želju na ponovnim susretom.

Seks na plaži?

Da, ukoliko sam na svojoj privatnoj plaži (smeh). Po tom pitanju nisam egzibicionista i to mi je isuviše lični i intimni moment da bih sebe dovela u situaciju da ga podelim sa još nekim, osim sa partnerom.

Dženifer Lopez je gotovo sve momke sa kojima se zabavljala angažovala za spotove. Šta vi mislite o tom koraku?

Ne volim da mešam privatno i poslovno. U javnom životu sam isključivo zbog muzike i ne bih davala povoda da se o tome piše ili priča. Svog frajera verovatno nikada neću angažovati za spot, što ne znači da mi se neće desiti da angažujem frajera, zaljubim se i da on postane moj (smeh).

Da li je danas lakše ostvariti muzičku karijeru ako si poput Rijane (koja ide na seksepil), ili Adel (koja igra na glas)?

Poenta je biti ono što jesi. Ako prosto zračiš seksepilom poput Rijane, izgledaš i igraš seksi, potpuno je besmisleno zakopčati se do grla i biti „fina devojka iz kraja“. Isto tako, kada bi Adel snimila spot ili imala nastup poput Rijane, verovatno bi to bilo kao da ja odlučim da budem balerina.

Ime i prezime: Lejla Hot
Datum i mesto rođenja: 9. 4. 1986, Beograd
Horoskopski znak: Ovan
Status veze: Singl
Zbog čega je AAA: Izdala je uspešan album prvenac